eFotbal

100,5 kg. Vaněček se v rámci rekonvalescence po operaci kolena dostal na nejvyšší váhu, kterou kdy měl...

100,5 kg. Vaněček se v rámci rekonvalescence po operaci kolena dostal na nejvyšší váhu, kterou kdy měl...
100,5 kg. Vaněček se v rámci rekonvalescence po operaci kolena dostal na nejvyšší váhu, kterou kdy měl...Flashscore
Olomoucká bilance jednatřicetiletého střelce Davida Vaněčka za poslední rok a čtvrt není příliš valná. 11 žolíkovských startů, pouhých 220 odehraných minut, dva přesné zásahy a hlavně dvě dlouhé herní pauzy.
Reklama
Reklama

Posledních pět vystoupení navíc absolvoval ne úplně zdravý. Jeho koleno bylo totiž nejprve léčeno konzervativním způsobem. "Když jsem se ale bavil s trenéry či panem Minářem, tak na mně bylo vidět, že uhýbám v soubojích a nemůžu se o tu nohu opřít Stalo se mi během měsíce a půl, že mi v něm během nějakého pohybu třikrát přeskočilo a noze jsem nevěřil. Když se mi to stalo naposledy při tréninku s béčkem na předzápasovém tréninku, tak jsem si řekl, že to dál nepůjde a domluvil jsem se, že půjdu cestou operace. Ještě, že jsem to udělal, protože na rezonanci nebylo vidět, kde co je, ale když pan doktor Ditmar koleno otevřel, tak zjistil, že meniskus je sloupnutý jako pomeranč," zavzpomínal na letošní trable ostřílený forvard s minulostí ve skotském i maďarském prostředí, jenž se o svém zranění rozpovídal v podcastu SigmaJede.

Když začal po operačním zákroku s rekonvalescencí, váha mu ukázala rekordních 100,5 kilogramu. Metrák však překonal kvůli jeho oblíbené posilovně, kde poctivě nabíral svalovou hmotu.

"Někdy od 18 let pravidelně cvičím a ještě po tréninku pracuji na svalové hmotě. Nevydržím jenom ležet doma a už tři dny po operaci jsem nohu posiloval. Nemohl jsem ale moc, takže jsem chodil o berlích do posilovny a posiloval vršek těla. Dostal jsem se na nejvyšší váhu, kterou jsem kdy měl. Nebylo to o tucích, držel jsem si stravu. Věděl jsem navíc, že jsem schopný to za chvíli shodit, protože znám své tělo. Za dva měsíce jsem měl 12 kilo dolů. Přitom si udržuju nějaký plán a síla mi tak zůstala. Poděkuje mi i koleno, protože se cítím opravdu skvěle," navnadil hanácké fanoušky někdejší střelec Ústí, Vlašimi, Sokolova, Hradce, Plzně, Jihlavy i Teplic.

Aktuálně už je ovšem zpět ve hře a za sebou má prvních jednatřicet minut ve druhé nejvyšší soutěži za olomouckou rezervu, s tím, že se nalézá v plném tréninku a trpělivě čeká, až na něj Václav Jílek s Jiřím Saňákem ukážou. Konkurence v podobě nebezpečného tandemu Mojmír Chytil - Antonín Růsek ovšem není zrovna zanedbatelná. V jeho případě jsou ještě pořád reálnější další druholigové minuty na půdě Chrudimi, nebo boj o ligové body se Zlínem.

Silového Chytila vidím v bundeslize, seděl by mu menší celek typu Hoffenheimu, Mainzu či Augsburgu, hlásí Kobylík