eFotbal

150 vyhraných hlavičkových soubojů Součka? Taková čísla neměl nikdo 10 let, zůstal v úžasu Carragher

150 vyhraných hlavičkových soubojů Součka? Taková čísla neměl nikdo 10 let, zůstal v úžasu Carragher
150 vyhraných hlavičkových soubojů Součka? Taková čísla neměl nikdo 10 let, zůstal v úžasu CarragherFlashscore
Jamie Carragher (43) je liverpoolskou legendou, jenž působil ve strukturách Reds od roku 1988 až do roku 2013 a za áčko z Anfield Road odehrál ve všech soutěžích 737 utkání.
Reklama
Reklama

Nedlouho po ukončení profesionální kariéry se někdejší reprezentační zadák Albionu připojil k televizní stanici Sky Sports, s níž spolupracuje dodnes. Tento týden v ní hovořil mimo jiné hovořil i o současné hvězdě West Hamu United Tomáši Součkovi...

"150 vyhraných hlavičkových soubojů? Posledních deset let nikdo neměl taková čísla. To je úplně mimo všechny normy," citoval server idnes.cz slova důležité postavy liverpoolské historie.

U defenzivně laděného středopolaře ho překvapuje i gólová produktivita. "8 branek, to u záložníka zkrátka vyčnívá. Je to skvělé číslo a jeden z důvodů, proč je West Ham tam, kde je," pokračoval idnes.cz citovaný Carragher, jehož konto zdobí i 149 vystoupení v evropských pohárech, což je rekord.

"Z Premier League mě nenapadá moc lepších dvojic středních záložníků, než je Rice a Souček,“ uzavřel bývalý velmi soutěživý zadák, o němž se svého času vyjádřil Didier Drogba ve smyslu, že byl nejtvrdším soupeřem, pro němuž kdy hrál.

Exslávistickou chobotnici následně ocenil i jeho o tři roky mladší týmový kolega Rice, jenž je odchovancem Kladivářů. "Je tak snadné nastupovat po jeho boku. Je to něco málo přes rok, co spolu trénujeme a hrajeme. Skvěle si rozumíme. Já ho nechám nabíhat do vápna a dělat, co je třeba a on ví, že ho vzadu zastoupím. A funguje to i naopak. Je úžasný. Neustále komunikuje, můžete mu věřit, nahrát mu do stísněného prostoru, je silný, hraje naplno, dává tomu vše. Někoho takového prostě chcete mít v týmu. Hraní po jeho boku mi moc pomohlo, byl fantastickou posilou," uzavřel na idnes.cz londýnský rodák, který na mládežnické úrovni reprezentoval Irsko, ale aktuálně už bojuje za Anglii.

Výhra s čistým kontem, přiblížení Blues, ale ani tak nebyl šéf Coufala a Součka spokojen: Nelíbilo se mi to

Zdroj: idnes.cz