eFotbal

5 událostí 12. kola F:NL: Třinec prodloužil mizernou sérii s Jihlavou, rezerva Slavie už téměř na dně a neúspěch oslabené Sparty

5 událostí 12. kola F:NL: Třinec prodloužil mizernou sérii s Jihlavou, rezerva Slavie už téměř na dně a neúspěch oslabené Sparty
5 událostí 12. kola F:NL: Třinec prodloužil mizernou sérii s Jihlavou, rezerva Slavie už téměř na dně a neúspěch oslabené SpartyFlashscore
Třinec i v deseti vybojoval bod, proti Jihlavě ale čeká na výhru už dvanáct let. Překvapivě padla Karviná, v mizerných výkonech pokračuje rezerva Slavie a bez posil se evidentně neobejde ani béčko Sparty.
Reklama
Reklama

12 let čekání si Třinec prodloužil

Poslední vítězství si Třinec ve vzájemných duelech s Jihlavou připsal v roce 2010, od té chvíle vstřelil v jedenácti zápasech jen čtyři branky. Domácí bod s Vysočinou ale tentokrát může brát jako zisk. První půli totiž ovládli hosté, po hodině hry navíc červenou kartu inkasoval útočník Václav Juřena.

Jenže už za čtyři minuty překvapivě srovnal Dominik Straňák a očekávaný tlak Vysočiny v závěru nepřišel. 

„Ztratili jsme dva body. V první půli jsme hráli velmi slušně a zaslouženě jsme díky brance Křivánka šli do vedení. Ale ve druhé půli jsme tomu šli méně naproti, houževnatý soupeř nás zatlačil a i v deseti vyrovnal. Závěr už si domácí pohlídali," soudil kouč Vysočiny Jan Kameník. 

Tři góly od střídajících hráčů, Karviná ale padla

Po dvou výhrách v řadě Karviná nečekaně padla na půdě Prostějova. Dlouho to vypadalo na bezbrankovou remízu, tento stav ale čtvrthodinu před koncem změnil domácí Jan Koudelka. Daniel Bartl v 87. minutě vyrovnal, ovšem v samotném závěru udeřil Michal Zapletal a tři body tak zůstaly doma.

Zajímavostí zcela jistě je, že všechny branky zaznamenali střídající hráči. Pro Daniela Bartla šlo už o třetí trefu, lepší bilanci měl jen v sezóně 2016/17 za Slovan Liberec. Body to ale Karviné tentokrát nepřineslo.

„Udělali jsme školáckou chybu a prohrát jsme neměli. Hodnotí se to velice těžce a ztráta bodu je obrovské zklamání. Navíc mě ten gól strašně štve, dalo se to chytit," soukal ze sebe zklamaný karvinský brankář Vladimír Neuman. 

Sigma má za sebou třetí drtivou prohru

Sigma v pondělní dohrávce 11. kola rozdrtila rezervu Slavie a podobnou hru chtěla předvést i proti Vlašimi. Jenže místo toho schytala třetí debakl v sezóně.

Na konci srpna Líšeň porazila olomoucké béčko 4:0, na konci září přišla porážka 5:0 od Příbrami a nyní stejná prohra s Vlašimí. Omluvu pro to domácí trenér neměl. „Prohra 0:5 je hodně vysoká a krutá. Nechci to nijak omlouvat. Po pondělní výhře 4:0 nad Slavií B jsme si určitě představovali, že výsledek proti Vlašimi bude jiný. Nicméně jsme dostali hloupé góly. Zápas se zlomil tím, že jsme dostali brzy gól,“ hlesl Augustin Chromý a připomněl, že Sigma inkasovala už v 5. minutě a po půlhodině hry prohrávala už o tři branky.

Sigma tak odmítla možnost dostat se do TOP 3 a na sedmé pozici ztrácí na čelo tabulky šest bodů. Vlašim je překvapením týdne, ani vysoké vítězství jí ale nepomohlo dostat se ze dna tabulky. 

Rezerva Slavie už jen bod ode dna

Slavia bojuje na třech frontách a rezervu tak nezásobuje hráči, kteří mají malé herní vytížení. Rezerva si ale každopádně koleduje o pořádný malér. Doma s Chrudimí padla po brance obránce Václava Míky, jenž je kmenovým hráčem Viktorie Plzeň.

V sezóně tak připsala už sedmou porážku a na patnácté pozici má náskok jediného bodu na poslední Vlašim. Kouč Marek Jarolím byl přesto s výkonem svých svěřenců spokojen.

„Jsem na kluky pyšný, protože předvedli skvělý herní výkon, naprostou dominanci nad hodně těžkým týmem. Ukázali takový nejtěžší styl fotbalu, soupeře přehráli a snažili se tak vyhrát. Viděl jsem tam spoustu kvalitních výkonů. Jsem zničený jen z toho, že kluci nejsou odměnění body, protože by si to zasloužili. Co mě nejvíc mrzí a užírá je, že si po takovém zápasu nemůžeme zakřičet a mít radost nejen z výkonu, ale i z výhry, za kterou jsme šli. Za mě to byl fotbal s vysokými parametry z naší strany, bylo tam vidět spousta kvality,“ řekl Jarolím pro oficiální stránky klubu. 

Béčko Sparty tentokrát bez posil a bez bodu

Ani rezerva Sparty na tom není zrovna dvakrát dobře. S posilami z áčka sice sbírá body, předvedený výkon ale má do ideálu daleko. Ve 12. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ovšem Sparta odjela na půdu Varnsdorfu bez posil a padla hladce 2:0.

Prohrála tak už třetí duel s Varnsdorfem v řadě a na vítězství čeká jedenáct let. Tato statistika zní děsivě, je ale nutné připomenout, že se jedná o „pouhých“ pět vzájemných zápasů. 

„Zápas to byl na velmi slušné úrovni, oba celky předvedly rychlý kombinační fotbal. Rozhodl ale rychlý gól. Ve druhé půli jsme měli několik vyložených šancí, proměnit jsme ale nedokázali a tudíž nemáme ani bod," hodnotil pragmaticky porážku Michal Horňák. 

Pět událostí 12. kola: Lingr spasil Slavii i v deseti, spolehlivý návrat Staňka, střelecké probuzení Vašulína i vítězný debut Hapala