eFotbal

500 tisíc za 10 minut? Ústí nad Labem po sponzorském daru vyšle na trávník studenta práv

500 tisíc za 10 minut? Ústí nad Labem po sponzorském daru vyšle na trávník studenta práv
500 tisíc za 10 minut? Ústí nad Labem po sponzorském daru vyšle na trávník studenta právFlashscore
Ústí nad Labem to v ČFL pořádně rozjelo. Noví majitelé rozdali tisíc permanentek zdarma, do role reportérky si pořídili českou vicemiss a získali několik bývalých prvoligistů. Novinka, o kterou se nyní klub na svých sociálních sítích pochlubil společně s fotbalovou veřejností, ale všechny dosavadní zprávy dalece převyšuje.
Reklama
Reklama

Už na začátku srpna vyšlo na Instagramu FK Viagem Ústí nad Labem video, na kterém hovoří prezident klubu Přemysl Kubáň, viceprezident Martin Prokeš a obchodní ředitel společnosti Viagem Matěj Svojše o možnosti získat 500 tisíc korun jako sponzorský dar od otce Martina Podhajského, který by chtěl svého syna vidět v dresu svého oblíbeného klubu. Alespoň na deset minut.

[p][p]Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FK VIAGEM Ústí nad Labem (@fkviagemusti)

Kubáň se Svojšem byli pro, to Prokeš jakoukoliv podobnou nabídku odmítal. Je samozřejmě otázkou, jak moc bylo video zinscenované a nakolik mělo napodobit kauzu hokejového trenéra Vladimíra Růžičky, který se pár dní před videem stal novým koučem hokejového Ústí nad Labem.

Po měsíci a půl ale toto video dostává nečekané a vlastně naprosto senzační obrysy. Dvaadvacetiletý Martin Podhajský byl odsouhlasen jako nová posila Ústí nad Labem a již byl dokonce zaregistrován jako hráč na Fotbalové asociaci České republiky.

Podhajský přitom fotbal vůbec nehraje, momentálně studuje práva a u toho pracuje právě ve firmě Viagem. Podle obchodního ředitele zmíněné firmy zabývající se nemovitostmi Matěje Svojše se ale Podhajský brzy pustí do tréninku a na jaře by skutečně měl absolvovat slíbených deset minut.

"Je v plánu, že na podzim začne trénovat. A na jaře, kdy máme sedm domácích utkání za sebou, do hry opravdu zasáhne. Nyní hovoříme o smlouvě a hned při prvním domácím utkání jej fanoušci uvidí alespoň na střídačce," uvedl Svojše přes video na sociálních sítích a doplnil, že Podhajský fotbal hrál jen na počítači.

Zprávu ohledně tohoto bizarního angažmá převzala i světoznámá fotbalová média. Na Instagramu BBC Sport má příspěvek aktuálně přes 21 tisíc "srdíček" a přes 150 komentářů, článek si můžete přečíst také na webu Sport Bible.

[p][p]Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený BBC SPORT (@bbcsport)

 Chci, aby mužstvo mělo jasnou tvář, abychom ho naučili hrát dobrý fotbal. Cíle mám jen ty nejvyšší, říká Zavadil o Prostějovu