eFotbal

Aktivní vedení United dělá razantní kroky. O práci přijdou stovky lidí

Aktivní vedení United dělá razantní kroky. O práci přijdou stovky lidí
Aktivní vedení United dělá razantní kroky. O práci přijdou stovky lidíFlashscore
Úřadování nového spolumajitele Manchesteru United sira Jima Ratcliffa je vidět na první pohled. Noví hráči, nové vedení a také pořádný interní audit. I kvůli němu podle britského Telegraphu byly stovky zaměstnanců United informovány o tom, že jim hrozí propuštění.
Reklama
Reklama

Očekává se, že v rámci rozsáhlého snižování nákladů a restrukturalizace, kterou Ratcliffe provádí, bude zrušeno celkem asi 250 pracovních míst, tedy odejde více než pětina zaměstnanců. 

Během úterních individuálních schůzek v rámci konzultačního procesu byli prý informováni zaměstnanci ze všech možných oddělení. Formální propouštění má následovat v příštích týdnech, přičemž morálka v klubu dostala v předvečer nové sezony obrovský zásah. 

Zájem o Sancha je na trhu enormní, k přestupu dojít musí

Podle poslední účetní uzávěrky za tři měsíce do 31. března zaměstnávali United 1 144 zaměstnanců, ale očekává se, že po dokončení propouštění v celém klubu jejich počet klesne pod 900, což je obří zásah.

Ten ale jen navazuje na předchozí kroky. „Zaměstnanci dostali minulý měsíc možnost dobrovolně odejít, pokud si to přáli, a Ratcliffe ukončil možnost práce z domova,“ píše Telegraph.

Někteří zaměstnanci, kteří očekávali, že se s týmem vydají na turné do Spojených států, pak byli minulý týden informováni, že se tak nestane.

„Toto rozhodnutí jsme nepřijali na lehkou váhu a nedělali bychom ho, kdybychom neměli pocit, že je to nezbytné pro dlouhodobé zdraví a úspěch klubu,“ komentovala tento proces Collette Rocheová, provozní ředitelka klubu.