eFotbal

Ancelottiho nástupce byl odhalen, píší ve Španělsku. Jde o klubovou ikonu

Ancelottiho nástupce byl odhalen, píší ve Španělsku. Jde o klubovou ikonu
Ancelottiho nástupce byl odhalen, píší ve Španělsku. Jde o klubovou ikonuFlashscore
Carlo Ancelotti má před sebou poslední sezonu v Realu Madrid, než se chopí kormidla brazilské reprezentace.
Reklama
Reklama

Chvíli kvůli tomu panovaly nepokoje a nevědělo se, zdali je Ancelottiho přesun oficiální, dokud to nepotvrdila sama brazilská fotbalová federace. Tzn., že si italský kouč splní svůj jednoroční závazek, který s Realem Madrid má, načež nabere směr Jižní Amerika.

Kdo bude nový nástupce u kormidla Bílého baletu? Bez práce je například stále Zinédine Zidane, o jehož opětovném jmenování fanoušci jistě sní, ale tak to údajně není. Dobře informovaný španělský deník Sport upozorňuje, že je na bílé madridské křeslo hlavním kandidátem Xabi Alonso.

Někdejší skvělý záložník a španělský reprezentant momentálně vede fotbalisty Bayeru Leverkusen. Jeho kouzlo pozvedlo mužstvo, které bojovalo o udržení, na jednoho z aspirantů o evropské poháry. V Evropské lize navíc došlo až do semifinále, kde se nedokázalo prodrat přes pevnou defenzivní zeď Vlků z AS Řím.

Xabi Alonso se tak jako trenér osvědčil. Navíc má velké ambice a čeká na vhodnou příležitost, aby je mohl začít naplňovat. S Realem Madrid má být dle informací deníku Sport již teď v kontaktu, což také znamená, že je před začátkem nové sezony pořádně motivován, aby znovu ukázal, co v něm doopravdy je.

Prostředí v Realu Xabi navíc velice dobře zná. Jako hráč zde působil mezi lety 2009-2014. Jedenkrát přitom ovládl nejvyšší španělskou soutěž, dvakrát domácí pohár a jednou slavnou Ligu mistrů.