eFotbal

Ani se nerozcvičuj. Je to derby, běž tam, volal Pánik na střídajícího hráče a pak oslavil s Karvinou překvapivé vítězství

Ani se nerozcvičuj. Je to derby, běž tam, volal Pánik na střídajícího hráče a pak oslavil s Karvinou překvapivé vítězství
Ani se nerozcvičuj. Je to derby, běž tam, volal Pánik na střídajícího hráče a pak oslavil s Karvinou překvapivé vítězstvíFlashscore
Ve velmi dobré náladě hodnotil v bezprostředním pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport utkání s Ostravou trenér Karviné Bohumil Pánik.
Reklama
Reklama

„Bylo to postavený na tom, aby ti dva (Bartošák a Durosinmi, poz. red) narušovali stopery a nám se to tam povedlo třikrát dohrát, Takže to už bylo velký odskočení. A věděli jsme, že když nedostaneme po přestávce rychlej gól, tak čím ten čas půjde dál, domácí budou nervóznější. Že to můžeme dohrát do vítězství. A taky jsme do dohráli,“ sdělil kouč Karviné k obrazu utkání z pohledu hostující taktiky.

Sám kouč Karviné nicméně musel řešit nepříjemnou starost během skvěle rozehrané první půle. Zranil se mu totiž stoper Kobouri. Proto ihned volal na střídajícího Dramého, „ani se nerozcvičuj, je to derby, běž tam“. „Jasný, ten hráč tam musí jít hned, protože domácí jsou silní, mají tam dvě věže a hrají to na ně. Těch centrů bylo nepočítaně. Někdy jsme měli štěstí, ale to patří k výhře. Pokud to štěstí nemáte, tak nemůžete vítězit,“ vysvětlil pro televizi Pánik.

Ten po výtečné první půli svého týmu musel samozřejmě řešit taktické pokyny, aby jeho svěřenci neprospali úvod druhé půle a nenechali si vysoký náskok vzít. „Viděli jsme hned tři střídání, který tam byly. A věděli jsme, že přijdou další hráči, kteří boudou odpočatí. A hlavně Ekpai tam z té pravé strany. Tam jsme věděli, že je rychlostní silovej hráč. A ty centry tam hned chodily. Proto bylo obrovsky důležité, že přišel stoper, který má taky výšku a pomohl to tam otrkat a několikrát to tam zablokoval. Oba ti stopeři, kteří se tam vystřídali, nám obrovsky pomohli,“ pochválil pětašedesátiletý trenér své hráče.

A jak už to po vítězství na cizí půdě bývá, Karviná by byla ráda, aby tři důležité body pro záchranářské boje potvrdila i po reprezentační pauze v dalším zápasu doma proti Bohemians. „Samozřejmě to chceme prostě potvrdit doma, máme na to čtrnáct dnů, abychom to celé zase dali do kupy, potrénovali, přišli na jiné myšlenky. Je důležité toto vítězství, protože těch čtrnáct dnů bude v takovém dobrém nastavení, abychom se mohli na Bohemku dobře přichystat,“ zakončil někdejší trenér Zlína či právě Ostravy svůj rozhovor.

Kde skončí Pogba? Real Madrid, Juventus nebo PSG. Zájemců je mnoho