eFotbal

Arsenal se po řadě let loučí s Balogunem. Téměř za miliardu ho ulovilo Monaco a bude od něj čekat velké věci

Arsenal se po řadě let loučí s Balogunem. Téměř za miliardu ho ulovilo Monaco a bude od něj čekat velké věci
Arsenal se po řadě let loučí s Balogunem. Téměř za miliardu ho ulovilo Monaco a bude od něj čekat velké věciFlashscore
Perspektivní útočník Folarin Jerry Balogun definitivně opustil Premier League. Přestoupil totiž z Arsenalu do Monaka.
Reklama
Reklama

Přední klub z francouzské ligy za amerického reprezentanta zaplatí podle médií odstupné 40 milionů eur (přes 964 milionů korun), dvaadvacetiletý hráč v novém angažmá podepsal smlouvu na pět let.

Balogun odehrál ve francouzské lize už minulou sezonu, kdy hostoval v Remeši. Ve 37 zápasech nastřílel 21 gólů, v Arsenalu ale šanci ani v úvodu nového ročníku nedostal, přestože ze sestavy vypadl zraněný Gabriel Jesus.

Když dorazil forvard do Remeše, jeho bývalý trenér William Still se ho zeptal, jakou má přezdívku a jak ho má na hřišti v rychlosti oslovovat. Mladík instinktivně odpověděl: "Nemám žádnou přezdívku, ale můžete mi říkat Balo."

"Takže se brzy uvidíme na Stade Louis-II Balo," napsalo Monaco na svých oficiálních stránkách a mělo tím na mysli druhý zářijový den, kdy dorazí na knížecí půdu Racing Lens.

Rodák z New Yorku, jenž ale vyrůstal v Londýně a hrál i za anglickou jednadvacítku, působil v Arsenalu od svých 17 let. V Premier League se ale dostal jen ke dvěma startům. Letos se rozhodl na seniorské úrovni reprezentovat USA.  

Opustí v létě St. James Park? Řeším několik možností, ale nevím, jak se k tomu postaví Newcastle, říká Dúbravka