eFotbal

Austrálie přetlačila Indii, zařídili to zástupci St. Pauli a Westerla. Triumf obhajující Katar předtím přejel Libanon

Austrálie přetlačila Indii, zařídili to zástupci St. Pauli a Westerla. Triumf obhajující Katar předtím přejel Libanon
Austrálie přetlačila Indii, zařídili to zástupci St. Pauli a Westerla. Triumf obhajující Katar předtím přejel LibanonFlashscore
Hráči Austrálie vstoupili do asijského šampionátu v Kataru výhrou nad Indií 2:0. Na stadionu ve městě Rajján, kde před rokem vypadli v osmifinále mistrovství světa s Argentinou, dali oba góly až po změně stran. Ve druhém utkání skupiny B se v sobotu utkají Uzbekistán a Sýrie.
Reklama
Reklama

Austrálie asijské mistrovství vyhrála v roce 2015, před čtyřmi lety už pod vedením současného trenéra Grahama Arnolda vypadla ve čtvrtfinále.

Kouč pro turnaj v Kataru mužstvo výrazně omladil a favorit se i přes výraznou převahu prosadil až po padesáti minutách. Postaral se o to Irvine, hrající druhou německou ligu za St. Pauli. Druhý gól přidal hned minutu po svém příchodu na hřiště Bos z belgického klubu Westerlo.

Den předtím vykročil Katar za obhajobou titulu výhrou 3:0 nad Libanonem. O vítězství domácích na stadionu v Lusailu rozhodl dvěma góly Akram Afif.

Záložník otevřel skóre v 45. minutě, na 2:0 pak zvýšil v 56. minutě nejlepší střelec minulého šampionátu v roce 2019 Almúiz Alí. Afif poté v šesté minutě nastavení dal výsledku konečnou podobu.

Katar v dalších zápasech v základní skupině nastoupí proti Tádžikistánu a Číně.

V šesti skupinách bojuje o postup 24 mužstev, vítěz bude znám 10. února.

Mistrovství Asie v Kataru:

Skupina B:

Austrálie - Indie 2:0 (0:0),

18:30 Uzbekistán - Sýrie.

Skupina A:

15:30 Čína - Tádžikistán.