eFotbal

Baník Sokolov si oddychl, do nové sezony našel nového partnera...

Baník Sokolov si oddychl, do nové sezony našel nového partnera...
Baník Sokolov si oddychl, do nové sezony našel nového partnera...Flashscore
Náročné období mají za sebou všechny sportovní kluby v nejen v České republice, ale prakticky po celém světě. Čím jde o vyšší soutěž, tím jsou vyšší finanční ztráty způsobené pandemií koronaviru, která prakticky zastavila sport v Česku s výjimkou profesionálního na téměř dva roky. O to víc si pak sportovní kluby cenní nových partnerů, kteří jim pomohou složité období překlenout.
Reklama
Reklama

Takového partnera našly hokejový a fotbalový klub v Sokolově v Karlovarském kraji. S novým logem na prsou se představí jak prvoligový hokejový tým HC Baník Sokolov, tak i fotbalisté druholigového týmu FK Baník Sokolov. Město s dlouholetou sportovní tradicí podpoří energetická skupina SUAS GROUP, tedy dřívější Sokolovská uhelná.

„Podporu ze strany SUAS GROUP vnímáme také jako ocenění naší práce na úrovni mužů a mládeže. Jsem rád, že si nově založená společnost vybrala k podpoře právě Baník. Pevně věřím, že důvěru nezklameme a propojení klubu a SUAS GROUP bude dlouhodobé,” pochvaluje si novou spolupráci, která klubu hodně pomohla, jednatel fotbalistů Sokolova Tomáš Provazník.

V novém ročníku zatím fotbalisté zvládli odehrát tři zápasy, a to těsnou prohru 1:2 s pražským Motorletem, duel druhého kola v Králově Dvoře byl odložen. V MOL Cupu dokázali vyřadit jiný pražský celek Meteor a poté byli vyprášeni týmem Povltava FA 0:4.

Hokejisté startují nový ročník druhé nejvyšší soutěže s názvem CHANCE LIGA až v polovině září a budou chtít vylepšit desáté místo a neúspěšné předkolo play off z minulé sezony. Zatím Sokolovští absolvovali tři přípravné zápasy a dalších osm je do ligové premiéry jedenáctého září ještě čeká.

„Probíhající transformace nám umožnila alespoň částečně obnovit podporu sportu v Karlovarském kraji, kde naše skupina měla v minulosti velmi významnou pozici. Věřím ale, že díky úspěšné restrukturalizace i v budoucnosti naše firma bude zastávat roli významného partnera nejen v oblasti sportu, ale i rozvoje celého Karlovarského kraje,” říká za SUAS GROUP předseda představenstva Zbyšek Klapka. 

Skupina SUAS GROUP tak navázala na společenskou odpovědnost sesterské firmy Sokolovská uhelná. Ta patřila desítky let k významným podporovatelům sportu v Karlovarském kraji, ale svou pomoc musela před několika lety omezit v důsledku dramatického růstu cen emisních povolenek. Nyní je s podporou sportu zpět, a kromě výše zmíněných spojení podpořila SUAS GROUP také motokrosový závod Grand Prix České republiky v Lokti.