eFotbal

Barca stáhla Real na dvanáct bodů a Xavi stále myslí na triumf v La Lize

Barca stáhla Real na dvanáct bodů a Xavi stále myslí na triumf v La Lize
Barca stáhla Real na dvanáct bodů a Xavi stále myslí na triumf v La LizeFlashscore
Znovuzrození katalánského velkoklubu po příšerném začátku sezóny pod kontrolou trenérém jmenovanou klubovou legendou Xaviho nekončí. V neděli Barcelona přetlačila Sevillu, posunula se poprvé v sezóně na druhé místo a kouč neplánuje stoupání v tabulce úplně ukončit.
Reklama
Reklama

Šest výher v řadě,  21 zápasů bez prohry, tabulkový posun z devátého místa se na druhé. To je dosavadní výsledek působení Xaviho Hernandeze na pozici hlavního kouče týmu, který převzal po Ronaldu Koemanovi. V neděli způsobili teprve třetí prohru v sezóně Sevilly, posunuli se o skóre před Atletico a právě Sevillu, a plánují pokračovat.  O triumfu Katalánců proti Seville rozhodl Pedri, jež v 72. minutě si před vápnem pohrál se dvěma protihráči a křížnou střelou poslal míč k tyči. 

A Xavi tak mohl zůstat optimistou. "Jsme druzí v tabulce, ale o lize ještě není rozhodnuto. Dokud máme matematickou šanci na zisk titulu, nevzdáme se. Doufali jsme, že Real Madrid ztratí v sobotu na hřišti Celty Vigo nějaké body, ale nestalo se tak a my jsme museli proti Seville vyhrát. Doporučuji Pedrimu, aby v tréninku častěji střílel. Je to především nahrávač, stejně jako já během své aktivní kariéry, má na kontě spoustu gólových asistencí, ale proti Seville vstřelil krásný gól. Málokdo si dokáže osvojit styl hry Barcelony jako on, proto je elitním hráčem," prohlásil Xavi na pozápasové tiskovce.

Hrdina zápasu ale roli lídra odmítl.  "Všichni jsme vůdci, tvoříme superkolektiv. Zlepšili jsme presink, hrajeme s větším klidem a těžíme také z toho, že nové posily velmi dobře zapadly do týmu. Velkou zásluhu na lepších výsledcích mají také naši skvělí fanoušci, kteří dokážou vytvořit bláznivou atmosféru. Díky jejich podpoře jsme dokázali porazit tak silný tým, jakým je Sevilla," řekl Pedri deníku Marca. Barca osm kol před koncem La Ligy ztrácí na vedoucí Real dvanáct bodů, má nicméně jeden zápas k dobru.

zdroj: sport.sk