eFotbal

Barcelona nasázela v Kalifornii Arsenalu tři branky, ale ani to nezabránilo její vysoké porážce

Barcelona nasázela v Kalifornii Arsenalu tři branky, ale ani to nezabránilo její vysoké porážce
Barcelona nasázela v Kalifornii Arsenalu tři branky, ale ani to nezabránilo její vysoké porážceFlashscore
V kalifornském Inglewoodu se v rámci přátelského střetu Arsenalu s Barcelonou děly věci. Přítomní diváci na SoFi Stadium totiž byli svědky hned osmi branek.
Reklama
Reklama

V rámci souboje anglického vicemistra se španělským šampionem se nakonec radoval výběr manažera Mikela Artety, který si s družinou kouče Xaviho poradil "hokejově" 5:3.

"Kanonýři" na neutrální americké půdě triumfovali i přesto, že v přípravném duelu dvakrát prohrávali po trefách Lewandowského a Raphinhy.

Saka s Havertzem, jemuž asistoval Ødegaard, však vždy srovnali krok, o rozhodující náskok se ve druhém dějství postaral Trossard a v 89. minutě vše pečetil na konečný dvougólový rozdíl Fábio Vieira.

Zatímco Arteta udělal v průběhu západu devět změn, Xavi, jehož mužstvo nenavázalo na triumf s japonským Visselem Kóbe, střídal dokonce dvanáctkrát.

Arsenalu se tak podařilo rehabilitovat za nedávnou porážku s Manchesterem United a třináctinásobní mistři Anglie se mohou začít pomalu připravovat na srpnovou generálku s Monakem.

První soutěžní utkání nové sezony čeká Gabriela Jesuse, Saku, Rice a spol. již 6. srpna proti Manchesteru City, který zatím v létě pouze vítězí a zatím naposledy se mu podařilo přetlačit Bayern.

Olayinka zářil za Crvenou Zvezdu, Tottenham naděloval v Singapuru, Bayern byl v Tokiu krátký na City