eFotbal

Barcelona se natrápila, ale bere tři body, Sevilla nestačila v přestřelce na nováčka

Barcelona se natrápila, ale bere tři body, Sevilla nestačila v přestřelce na nováčka
Barcelona se natrápila, ale bere tři body, Sevilla nestačila v přestřelce na nováčkaFlashscore
Hráči Realu Madrid zvítězili ve druhém kole španělské ligy na hřišti Almeríe 3:1. Dvě branky a asistenci si připsal Jude Bellingham, který přišel v létě z Dortmundu za více než 100 milionů eur. V úvodních dvou ligových zápasech zaznamenal dvacetiletý anglický záložník tři branky a jednu asistenci. Stejně produktivní byli při vstupu do La Ligy v minulosti pouze Wesley Sneijder a Múnir El Hamadúí. V neděli se Barcelona dlouho trápila, ale nakonec sebrala všechny tři body.
Reklama
Reklama

Almería šla sice rychle do vedení, když se po brejku hlavou prosadil Arribas. "Bílý balet" však stihl vyrovnat ještě v úvodní dvacetiminutovce. Po skrumáži ve vápně se nejlépe zorientoval Bellingham a umístěnou střelou překonal brankáře Maximiana. Vedení Realu zařídil stejný hráč v druhém poločase, kdy ho ve vápně našel přesným centrem Kroos a anglický záložník se prosadil hlavou. Bellingham pak završil svůj výkon asistencí na branku Viníciuse Júniora v 73. minutě.

Ikonický Camp Nou je v současné době v přestavbě, poprvé od roku 1957 tak Barcelona odehrála domácí zápas na jiném stadionu. Svěřencům kouče Xaviho se na Olympijském stadionu proti Cádizu i přes velkou převahu dlouho nedařilo skórovat. První branku vstřelila Barcelona až v 82. minutě, kdy se po Gündoganově přihrávce prosadil Pedri.

V samém závěru pak "Blaugrana" potvrdila vítězství. Lewandowski prodloužil centr na Torrese, který po samostatném úniku překonal Ledesmu.

Girona po remíze v úvodním kole na hřišti San Sebastianu porazila Getafe jednoznačně 3:0, dva góly dal Stuani. Uruguayský útočník se stal prvním hráčem Girony, který ve španělské lize nastřílel 50 gólů.

Fotbalisté Sevilly v druhém kole španělské ligy prohráli 3:4 na hřišti nováčka Alavésu. Andaluský celek po porážce v úvodním ligovém zápase s Valencií a souboji o evropský Superpohár s Manchesterem City neuspěl ani ve třetím soutěžním utkání v sezoně.

Sevilla dokázala odpovědět na Riojův vedoucí gól a v 41. minutě po Abqarově vlastní brance a Lamelově trefě skóre otočila. Ještě do pauzy ale srovnal Duarte a po změně stran rozhodl dvěma brankami útočník García. V nastavení už jen snížil Mir.

Španělská liga - 2. kolo:

San Sebastian - Celta Vigo 1:1

Branky: 22. Barrenetxea - 90.+4 Mingueza

Almería - Real Madrid 1:3

Branky: 3. Arribas - 19. a 60. Bellingham, 73. Vinícius Júnior

Pamplona - Bilbao 0:2

Branky: 11. I. Williams, 20. Guruzeta

Girona - Getafe 3:0 

Branky: 56. a 65. Stuani, 12. Herrera

FC Barcelona - Cádiz 2:0 

Branky: 82. Pedri, 90.+4 Torres

Alavés - FC Sevilla 4:3

Branky: 54. a 59. García, 7. Rioja, 44. Duarte - 15. vlastní Abqar, 41. Lamela, 90.+7 Mir