eFotbal

Barcelona se v éře po Xavim vydá německou cestou, Cañizares by však z béčka povýšil Márqueze

Barcelona se v éře po Xavim vydá německou cestou, Cañizares by však z béčka povýšil Márqueze
Barcelona se v éře po Xavim vydá německou cestou, Cañizares by však z béčka povýšil MárquezeFlashscore
Slavná katalánská Barcelona bude mít v novém soutěžním ročníku španělské ligy trenéra z Německa. Média o tom píší jako o hotové věci. Dosavadní trenér Xavi bude na Camp Nou nahrazen Hansi Flickem (59). Smlouvu podepíše ve chvíli, kdy Xavi ve funkci skončí.
Reklama
Reklama

Xavi, který je nezpochybnitelnou legendou katalánského giganta, má sice podepsán kontrakt až do roku 2025, nicméně z klubu odejde dříve. Vedení vicemistra LaLigy měly naštvat jeho kontroverzní až neloajální mediální prohlášení o nedostatečné konkurenceschopnosti prvního týmu i ekonomických potížích slavné značky.

Agentura DPA se tak zabývá čerstvým lasem ostřílenému Flickovi, jenž měl v poslední době odmítnout návrhy Chelsea i Bayernu a to vše kvůli Barce, která má být jeho prioritou.

Kroose nenapodobil. Ancelotti se za něj přimluvil a Modrič si plácl s Pérezem ještě na rok. Překoná rekord Puskáse?

Někdejší kouč německého národního mužstva, z jehož služeb se poroučel v září loňského roku, si udělal jméno během své dvouleté mise v bavorské Allianz Areně, kdy se podepsal hned po sedm trofejí Bayernu.

Pakliže by se bývalý sportovní ředitel Hoffenheimu do LaLigy skutečně odebral, na jedné adrese by se opět potkal s Robertem Lewandowskim.

Například olympijský vítěz z roku 1992 Santiago Cañizares by si dokázal jako Xaviho nástupce představit dosavadního trenéra barcelonského béčka Rafaela Márqueze (45). Známý Mexičan vede tamní rezervu již od července 2022 a momentálně se s ní pohybuje mezi špičkou třetí nejvyšší soutěže.

Překvapivý tah! Bayern se má pokusit nastartovat Kompany, který se letos podepsal pod sestup

Deco s Laportou podle něj často nedokáží přetavit své sliby v realitu. "Pokračovat x Xavim je velmi vážnou chybou Laporty. Opravdu se mi líbí Barca B, má mnoho talentových hráčů a Rafa Márquez by nemusel být špatná volba," citovalo slova čtyřnásobného vítěze LaLigy s Realem i Valencií Radio Marca.