eFotbal

Barcelona zvítězila ve Valencii, Sevilla těsně prohrála s Bilbaem. Tři body mají oba madridské celky

Barcelona zvítězila ve Valencii, Sevilla těsně prohrála s Bilbaem. Tři body mají oba madridské celky
Barcelona zvítězila ve Valencii, Sevilla těsně prohrála s Bilbaem. Tři body mají oba madridské celkyFlashscore
V páteční předehrávce čtyřiatřicátého kola La Ligy Celta Vigo porazila Levante. Eibar v sobotu odpoledne porazil Deportivo Alaves. Atletico Madrid zvládlo souboj s Elche, Huesca porazila Real Sociedad. Tři body si na úkor Osasuny připsal i obhájce titulu Real Madrid. V neděli zvítězila Barcelona, v pondělí naopak prohrála Sevilla.
Reklama
Reklama

Celta Vigo a Levante se letos pohybují ve středu tabulky španělské La Ligy a jejich vzájemné utkání tak favorita hledalo jen velmi těžko. Do vedení šel ale tým z Viga, který se trefil v 51. minutě, konkrétně tedy jeho hráč Mendez. Na 2:0 poté zvýšil Solari a Celta tak porazila Levante 2:0.

Poslední Eibar si připsal veledůležité tři body a má tak opět naději k záchraně. Jeho hrdinou byl útočník Kike, jenž se třemi góly podílel na vítězství nad Deportivem Alaves. 

Lídr La Ligy Atletico Madrid si připsal veledůležité vítězství na hřišti Elche, to se ale nerodilo vůbec lehce. Utkání mělo jediného střelce a byl jím záložník Marcos Llorente. Jeho trefa ovšem k tříbodovému zisku stačila a Atleti se tak budou minimálně týden vyhřívat v čele španělské ligy, za týden je ovšem čeká klíčový zápas s Barcelonou. V závěru navíc Atletico přežilo klinickou smrt, Elche totiž v nastavení neproměnilo penaltu.

Huesca udělala velmi důležitý krok k záchraně a porazila doma Real Sociedad, který naopak bojuje o účast v evropských pohárech. O vítězství 1:0 rozhodl až v 87. minutě Ramirez.

Obhájce titulu Real Madrid nakonec zvládl domácí souboj s Osasunou, hodně se však natrápil. Bezbrankové skóre prolomil až v 76. minutě obránce Militao, jehož trefu pojistil ještě záložník Casemiro. Bílý balet tak zvítězil 2:0 a přiblížil se prvnímu Atleticu na rozdíl dvou bodů, do hry ale ještě v neděli může vstoupit Barcelona, která v případě výhry v neděli nad Valencií bodově Real dožene. Boj o titul v La Lize bude ještě zajímavý.

Barcelona si veze tři body z půdy Valencie po výhře 3:2. Po bezbrankové první půli dostal domácí do vedení Paulista, ale poté dvakrát úřadoval Messi a jednu trefu přidal Griezmann. Soler sedm minut před koncem pak již dokázal jen snížit.

Sevilla, která taktéž ještě před zápasem mohla ohrozit první místo a tedy titul, prohrála doma proti Bilbau kvůli gólu Williamse z 90. minuty a první místo se jí hodně vzdálilo. Na soupisce byl i český gólman Tomáš Vaclík, ten ale celé utkání proseděl (jak je poslední dobou zvykem) na lavičce.

La Liga, 34. kolo:

Celta Vigo - Levante 2:0 (0:0) Branka: 51. Mendez, 74. Solari

Eibar - Deportivo Alaves 3:0 (1:0) Branky: 3., 50, a 59. Kike

Elche - Atletico Madrid 0:1 (0:1) Branka: 23. Llorente Neproměněná penalta: 90+1. Fidel (Elche)

Huesca - Real Sociedad 1:0 (0:0) Branka: 87. Ramirez

Real Madrid - Osasuna Pamplona 2:0 (0:0) Branky: 76. Militao, 80. Casemiro

Valladolid - Betis 1:1 (0:0)Branky: 68. Weissman - 49. Ruibal

Villarreal - Getafe 1:0 (0:0)Branka: 79. Pino

Granada - Cádiz 0:1 (0:1)Branka: 39. Sobrino

Valencia - Barcelona 2:3 (0:0)Branky: 50. Paulista, 83. Soler - 57. a 69. Messi, 63. Griezmann

Sevilla - Athletic Bilbao 0:1 (0:0) Branka: 90. Williams