eFotbal

Beckham zavzpomínal na Real: Dokud nejste jeho součástí, neuvědomíte si, jak výjimečný klub to je

Beckham zavzpomínal na Real: Dokud nejste jeho součástí, neuvědomíte si, jak výjimečný klub to je
Beckham zavzpomínal na Real: Dokud nejste jeho součástí, neuvědomíte si, jak výjimečný klub to jeFlashscore
Své kopačky již před delším časem pověsil na hřebík, ale k fotbalu má blízko stále. Za velkou louží se stal prezidentem a spoluvlastníkem Interu Miami a pomáhá k rozvoji tohoto sportu v USA. Beckham je však legenda, na kterou fanoušci vzpomínají dodnes. Na jeho geniální přihrávky, přímé kopy a schopnost rozhodovat důležité zápasy. Tentokrát však zavzpomínal on a prozradil, proč svou kariéru nezakončil na Old Trafford.
Reklama
Reklama

David Beckham je prvním anglickým hráčem, který vyhrál ligové tituly ve čtyřech zemích. Podařilo se mu to v Anglii s Manchesterem United, ve Španělsku s Realem Madrid, v USA s LA Galaxy a ve Francii s PSG. Díky svým schopnostem byl vnímán jako jeden z nejlepších záložníků své generace a nesmazatelně se zapsal do historie tohoto sportu.

Produkt mládežnické akademie Rudých ďáblů přišel s generací, která na Ostrovech vykazovala vítězného ducha. Později se pak přesunul do Realu Madrid jako jeden z legendárních Galácticos. Bílý balet jej tehdy získal za 35 milionů eur a vyhrál tak závod o jeho služby. V LaLize odehrál Beckham 155 zápasů a připsal si 20 gólů.

ODCHOD K BOHATÝM ŠEJKŮM? KDEPAK! REAL MADRID SI POJISTIL NOVOU SMLOUVOU ÚSPĚŠNÉHO TRENÉRA ANCELOTTIHO

Nelze ale zapomínat také na jeho vzestup pod Sirem Alexem Fergusonem. V barvách Manchesteru United odehrál téměř čtyři stovky zápasů, podílel se na šesti mistrovských trofejích v Premier League, dvou triumfech v FA Cupu a historickému úspěchu v Lize mistrů v roce 1999.

„Vždy jsem si myslel a doufal, že začnu svou kariéru v Manchesteru United a v tomto klubu také jednou skončím. Objevil se ale další klub, za který jsem chtěl hrát. Byl to Real Madrid. Někteří fanoušci na Ostrovech to možná dodnes nechápou a já jim rozumím. Dokud nejste jeho součástí, neuvědomíte si, jak výjimečný klub to je,“ nechal se slyšet Beckham v rozhovoru pro RMPlay. Legendární záložník dal sbohem profesionální kariéře před deseti lety po více jak dvou úspěšných dekádách.

Foto: Inter Miami CF