eFotbal

Bellingham vs. legendy Realu? Nikdo neměl do angažmá lepší start

Bellingham vs. legendy Realu? Nikdo neměl do angažmá lepší start
Bellingham vs. legendy Realu? Nikdo neměl do angažmá lepší startFlashscore
Jude Bellingham prožívá start do života v Realu Madrid možná lepší, než sám čekal. Když v létě přestupoval z Borussie Dortmund za 103 milionů eur, byla na základě přestupové částky velká očekávání. Asi nikdo ale nečekal, že se mu začátek sezony povede tak dobře. Dává jeden gól za druhým a je oporou týmu. Jak na tom je ve srovnání s hvězdnými předchůdci?
Reklama
Reklama
BELLINGHAM vs. CRISTIANO RONALDO

Cristiano Ronaldo byl v létě 2009 hlavní tváří nových Galacticos, když přestoupil za tehdy rekordních 80 milionů liber. Než se z něj stal útočník, začínal svou kariéru v Realu na křídle, ale přesto dokázal dávat góly jako na běžícím páse. Vstřelil pět gólů v prvních čtyřech zápasech, což byl jeden z nejlepších gólových startů v historii soutěže. Dva góly dal také při svém debutu v Lize mistrů proti FC Curych a další dva góly plus asistenci proti Marseille.

Dohromady dal v deseti zápasech deset branek. Tedy stejně jako Bellingham. A to je pro mladého Angličana slušný počin!

Foto: Real Madrid CF

BELLINGHAM vs. KAKÁ

Další hráč, ke kterému je Bellingham přirovnáván, je Kaká, jenž přišel ve stejném přestupovém okně jako Ronaldo. Vítěz Zlatého míče z roku 2007 přinesl do týmu Realu Madrid v sezoně 2009/10 tvůrčí šťávu a v úvodních deseti zápasech ve všech soutěžích zaznamenal čtyři asistence.

Kromě toho se gólově třikrát prosadil, kdy skóroval v krátkém časovém sledu proti Villarrealu, Marseille a Tenerife. Bilance 3+4 zní více než dobře, nicméně v porovnání s Bellinghamem jde o slabý odvar.

Foto: Real Madrid CF

BELLINGHAM vs. BECKHAM

V roce 2003 přestoupila do Realu další anglická superhvězda David Beckham a Bellingham ho při svém startu napodobil.

Beckham se uvedl velmi dobře, když během prvních deseti vystoupení vstřelil tři góly a zaznamenal šest asistencí. Ve skutečnosti se přímo podílel na gólu v každém ze svých prvních sedmi vystoupení. Beckham mj. skóroval při svém debutu v lize proti Realu Betis. Prvním týmem, který Beckhama bodově umlčel, byla Valencia.

Foto: Real Madrid CF

BELLINGHAM vs. MODRIČ

Podobný typ hráče, ale diametrálně jiná čísla i vnímání přestupu. Luka Modrič je nyní považován za jednoho z nejlepších záložníků své éry, ale jeho působení v Realu Madrid nezačalo dobře. Modrič byl krátce po přestupu označen za nejhorší podpis v La Lize. V prvních deseti zápasech vstřelil Modrič pouze jeden gól, a to při výhře 4:0 nad Realem Zaragoza. Když bychom to opět dali do kontextu s Bellinghamem, přijdou nám Angličanova čísla o to lepší.

Foto: Real Madrid CF

BELLINGHAM vs. ZIDANE

Bellingham je již nyní přirovnáván k Zinedinu Zidanovi, a to i proto, že nosí dres s číslem 5. Ale co se týče startu za Bílý balet, nedá se to srovnávat. Zidane, jeden z prvních Galaticos 21. století, debutoval ve španělském Superpoháru a v prvním utkání proti Realu Zaragoza zaznamenal asistenci. Francouzův debut v La Lize přišel až ve třetím kole. Zidane se následně skutečně prosadil, když se na hřišti přesunul výš a následně ve čtyřech zápasech La Ligy vstřelil čtyři góly, přestože se madridský celek trápil. Suma sumárum, 4+2.

Foto: Real Madrid CF