eFotbal

Benzema tu nebude věčně. Kdo by ho mohl v Madridu nahradit? 4 hroťáci, na které si brousí zuby Bílý balet

Benzema tu nebude věčně. Kdo by ho mohl v Madridu nahradit? 4 hroťáci, na které si brousí zuby Bílý balet
Benzema tu nebude věčně. Kdo by ho mohl v Madridu nahradit? 4 hroťáci, na které si brousí zuby Bílý baletFlashscore
Karim Benzema sice stále předvádí v Realu Madrid senzační výkony, avšak věk nejde zastavit a zdraví už také není, co bývalo. Královský klub ze San Bernabéua musí myslet i na budoucnost a na to, kým hvězdného Francouze do budoucna nahradí. Posila může přijít již v létě, v článku se dozvíte o čtyřech horkých kandidátech.
Reklama
Reklama
Firmino (Liverpool)

Tahle posila by nedávala až takový smysl z toho pohledu, že Firminovi je již 31 let a nejde tak také o žádného perspektivního mladíka. Oproti 35letému Benzemovi jde ale pořád o výrazně mladšího hráče, který ještě stále může mít to nejlepší před sebou. A hlavně: Firminovi v létě končí smlouva na Anfield Road, novou prý nepodepíše a jednalo by se tak ze strany Realu o velice chytrý tah, kdy by Španělé získali zadarmo velmi kvalitní alternativu do útoku. Firmino by si navíc s Benzemou nemusel překážet, dokázal by se podřídit týmu a pracovat i na známého  Francouze.

Foto: FC Liverpool

Dušan Vlahovič (Juventus Turín)

Třiadvacetiletý rodák z Bělehradu je velkou štikou v ofenzivě turínského Juventusu, kde v něm ale narůstá frustrace, neboť italský gigant se vinou odečtu bodů za korupční kauzu nejspíš nekvalifikuje do příštího ročníku milionářské Ligy mistrů. V Realu by z Vlahoviče mohli udělat ještě větší stroj na góly, srbský fenomén by se ale musel smířit s tím, že by ještě nějakou dobu spíše asistoval králi Benzemovi, což není jasné, zda by dokázal skousnout. Angažmá v Realu Madrid je nicméně snem každého fotbalisty a něco takového se prostě neodmítá.

Foto: Juventus FC

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Tato možnost není příliš pravděpodobná, PSG v létě hodlá kolem Mbappého postavit omlazený tým v čele s  francouzskými reprezentačními posilami typu Randala Kolo Muaniho, Youssoufa Fofany nebo Marcuse Thurama. Real nicméně stále sní o tom, že Mbappého jednou uvidí ve své ofenzivní vozbě, a podle všeho i mladičký Francouz je tomuto scénáři v budoucnu nakloněn. Spíš k tomu může ale dojít až v sezoně 2024/2025, to by koneckonců mohl v Realu skončit Benzema a došlo by tak k předání žezla jeho podstatně mladšímu nástupci.

Foto: Equipe de France de Football

Randal Kolo Muani (Frankfurt)

Kolo Muani je teď zkrátka spojován s mnoha tými. Psali jsme už o něm v souvilosti s možným přestupem do PSG či Liverpoolu, nicméně zájem hlásí i Real Madrid. A 24letý klenot německého Frankfurtu by mohl být skvělou volbou do budoucna. V Realu by mohl zapadnout do mladého týmu tvořeného kolem Federica Valverdeho, Eduarda Camavingy, Viníciuse Júniora či Rodryga, problémem však může být vysoká cenovka. Vedení Frankfurtu totiž za svůj klenot požaduje alespoň 100 milionů eur, což Real nejspíš nebude ochoten investovat.

Kdo může být blízko nové výzvě v Parku princů? Mezi čtymi letními cíli PSG nenajdeme jen mladé naděje...

Foto: Eintracht Frankfurt