eFotbal

Běsnící fanoušci Trabzonsporu? Tresty musí být mnohem vyšší. Klub dostal pokutu jako Sparta za pyro, tvrdí Hanousek

Běsnící fanoušci Trabzonsporu? Tresty musí být mnohem vyšší. Klub dostal pokutu jako Sparta za pyro, tvrdí Hanousek
Běsnící fanoušci Trabzonsporu? Tresty musí být mnohem vyšší. Klub dostal pokutu jako Sparta za pyro, tvrdí HanousekFlashscore
Další incident v turecké nejvyšší fotbalové lize. Během předminulého víkendu neudrželi své emoce na uzdě fanoušci Trabzonsporu a po zápase vtrhli na hrací plochu, kde napadli slavící hráče soupeře. Skandální moment se odehrál jen čtyři měsíce poté, co prezident klubu Ankaragücü dal pěstí rozhodčímu po zápase s Rizesporem. Jak těžké je takovým excesům předcházet a proč jsou tresty za takové činy většinou jen symbolické? To jsme probrali s hráčem Ankaragücü Matějem Hanouskem v podcastu Livesport Daily.
Reklama
Reklama

"Nebyl jsem přímo u toho, byl jsem v tunelu na cestě do kabiny, ale pak začali přibíhat spoluhráči s tím, že rozhodčí dostal pěstí a že tím, kdo ho udeřil, byl prezident klubu," vzpomíná Hanousek na chvíle, kdy se o incidentu dozvěděl.

Faruk Koca dal nejprve rozhodčímu pěstí, a když Halil Umut Meler ležel na zemi, kopali do něj ještě nejméně další dva členové realizačního týmu domácích. Předseda svazu Mehmet Büyükeksi vyhrožoval nejtvrdšími možnými tresty – podle Hanouska jsou ale udělené tresty ve skutečnosti "směšné", hlavně proto, že má Koca dlouholeté vazby na tureckého prezidenta Erdogana.

VŠECHNY DÍLY LIVESPORT DAILY NAJDETE ZDE

Koca nesmí doživotně působit ve fotbale, z vězení se dostal na kauci. Klubu hrozilo vyloučení ze soutěže, nakonec dostal jen pokutu v přepočtu 1,5 milionu korun a pět domácích zápasů odehrál bez fanoušků.

"Takovou pokutu dostane Sparta, když fanoušci hodí světlici na trávník, to porovnáváme neporovnatelné," říká Hanousek, podle kterého měl být trest úplně devastační.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

O nedodržené smlouvě ze strany Ankaragücü.

O posledním incidentu v Trabzonsporu.

O jeho zkušenostech v turecké lize.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – SpotifyApple Podcasts a Google Podcasts.