eFotbal

Blíží se žluto-zelené šílenství? Nadcházející mistrovství světa bude v Brazílii. Titul budou obhajovat Španělky

Blíží se žluto-zelené šílenství? Nadcházející mistrovství světa bude v Brazílii. Titul budou obhajovat Španělky
Blíží se žluto-zelené šílenství? Nadcházející mistrovství světa bude v Brazílii. Titul budou obhajovat ŠpanělkyFlashscore
Mistrovství světa fotbalistek se v roce 2027 poprvé uskuteční v Brazílii. Jihoamerická země v dnešním hlasování na kongresu mezinárodní federace FIFA v Bangkoku porazila společnou kandidaturu Belgie, Německa a Nizozemska.
Reklama
Reklama

O dějišti ženského šampionátu poprvé rozhodovalo hlasování všech 211 členů federace. Brazílie dostala 119 hlasů, Belgie, Německo a Nizozemsko 78. Do letoška pořadatele mistrovství vybírala rada FIFA.

Brazílie byla favoritem, protože minulý týden její kandidatura dostala po inspekci FIFA vysoké hodnocení. "Věděli jsme, že budeme slavit vítězství. A s veškerou pokorou vás můžu ujistit, že uspořádáme nejlepší mistrovství světa fotbalistek," uvedl šéf brazilského svazu Ednaldo Rodrigues.

Původně se o šampionát ucházely také Mexiko a Spojené státy, které už dva turnaje hostily. V dubnu však obě země kandidaturu stáhly. Zájem měla i Jihoafrická republika, která svou snahu vzdala už loni v listopadu.

FIFA ZAVEDLA UNIVERZÁLNÍ GESTO, JÍMŽ MAJÍ FOTBALISTÉ UPOZORNIT NA RASISMUS. BUDE HROZIT KONTUMACE UTKÁNÍ