eFotbal

Bod na začátku soutěže se počítá, ale spokojen nejsem, hodnotí trenér Slovácka Svědík

Bod na začátku soutěže se počítá, ale spokojen nejsem, hodnotí trenér Slovácka Svědík
Bod na začátku soutěže se počítá, ale spokojen nejsem, hodnotí trenér Slovácka SvědíkFlashscore
Moravská bitva hned na úvod nového ročníku FORTUNA:LIGY proti sobě postavila Slovácko s Brnem. Hosté z Uherského Hradiště se chtěli optimálně naladit na boj o Evropskou ligu, zatímco Zbrojovka chtěla úspěšně vstoupit do soutěže coby nováček. Po závěrečném hvizdu bylo jasné, že se body budou dělit, což bylo přijatelnější pro domácí.
Reklama
Reklama

Slovácko přijelo jako papírový favorit, ale nakonec se muselo smířit s remízou 2:2. Brno se dostalo dvakrát do vedení a svěřenci kouče Martina Svědika museli vždy dotahovat ztrátu. Šancí na obrat měli dost, ale nepodařilo se jim to. Na tiskové konferenci po zápase bylo patrné, že s plichtou nebyl trenér hostů příliš spokojený.

„Bod na začátku soutěže se počítá, ale spokojen nejsem. Měli jsme si počínat líp a hlavně jinak. Vzhledem k Evropské lize v Istanbulu mi zápas moc neukázal, tam to bude úplně o něčem jiném,“ přemýšlel již nad čtvrtečním utkáním, které bude pro Slovácko jistým způsobem svátkem.

Pak se ale vrátil k sobotnímu ligovému startu, který si představoval výsledkově trochu jinak. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, nastoupili jsme se třemi momentálně nejlepšími útočníky. Získávali jsme tlak, bohužel jsme nedali šanci Havlíkem. Inkasovali jsme po nedůslednostech v defenzivě, taková okénka si nesmíme dovolit. Měli jsme pak více ze hry, více šancí, ale museli jsme dotahovat. Na zvrat jsme neměli, nebyli jsme přesní a terén už ztrácel kvalitu. To vše vedlo k remíze, bod je pro mě málo,“ hodnotil poměření sil se Zbrojovkou.

Zdroj: fcslovacko.cz