eFotbal

Boj o korunu krále střelců ve F:NL. Zálusk si dělá známá tvář či posily prvoligistů

Boj o korunu krále střelců ve F:NL. Zálusk si dělá známá tvář či posily prvoligistů
Boj o korunu krále střelců ve F:NL. Zálusk si dělá známá tvář či posily prvoligistůFlashscore
Druhá liga pádí do svého finiše. Nebude se ale rozhodovat jen o tom, kdo zamíří do první ligy či baráže, ale také o tom, kdo si odnese korunu krále střelců. Hlavní kandidáti jsou čtyři. Každý ale píše jiný příběh. O koho se jedná?
Reklama
Reklama
JAN SUCHAN

O tom, jestli může hrát s přehledem první ligu, se přesvědčíme už v létě. Nedávno byl totiž domluven jeho přestup do Českých Budějovic.

A není se co divit, na druhou ligu má s velkým přehledem. Z pozice středního záložníka vstřelil ve 42 zápasech 24 branek. Úctyhodná bilance. Jen v současném ročníku je to zatím patnáct.

Nebude to ale poprvé, co bude Suchan v první lize hrát.  Kariéru nastartoval v Příbrami, v létě 2015 přestoupil do Viktorie Plzeň, ale od té doby se mu v české nejvyšší soutěži nedařilo. Nepovedlo se mu působení v Teplicích ani v Karviné. Další šance přijde dle všeho v létě.

Foto: FC Sellier & Bellot Vlašim

TOMÁŠ WÁGNER

Příbram ho vychovala do velkého fotbalu, v jejím dresu se do něj také vrací. Tomáš Wágner si zkusil zahraničí, ale doma mu to pálí nejlépe. Je jasným tahounem Příbrami, která prahne po návratu mezi elitu. Stejně jako její nejlepší střelec.

V únoru minulého roku se vrátil do Příbrami. Půl roku aklimatizace, ale od léta plná palba. V tomto ročníku F:NL zatím nasázel Wágner patnáct branek ve devatenácti utkáních, jde o 35 % branek Příbrami. Z naší čtveřice navíc odehrál jasně nejméně minut.

Ta se snaží postoupit, stejně jako Wágner. První ligu má v hlavně, rád by totiž do Klubu ligových kanonýrů. Momentálně má na kontě 92 ligových branek. Zbývá tedy osm! V létě se dá očekávat jeho návrat do ligy. Ať už v dresu Příbrami, nebo někoho jiného.

Foto: FK Příbram

LUKÁŠ MATĚJKA

Pětadvacetiletý útočník se nachází v zvláštním vakuu. Už od útlého věku ukazoval, že branky nebudou nikdy problém. V tehdejší Juniorské lize střílel v dresu Viktorie Plzeň gól za gólem a zdálo se, že Západočeši mají o budoucnost v útoku postaráno.

Půlku sezony 2017/18 strávil ve třetí lize v Domažlicích, kde měl téměř gól na zápas. Posunul se do druholigového Ústí nad Labem, kde střílel taky v parádním tempu. Logicky tak přišel krok nahoru, ale v Českých Budějovicích mu to moc nesedlo a v dresu Viktorie Plzeň toho víc proseděl než nahrál. Proto přišel před minulou sezonu tah s Pardubicemi, kde se ale také nechytl.

Před touto sezonou zvítězila možnost hostovat ve druhé lize. A v dresu Dukly Matějka září. Čtrnáct branek v šestadvaceti zápasech je velmi dobrý počin.

Foto: FK Dukla Praha

ABDULLAHI TANKO

Abdullahi Tanko je kometou posledních kol druhé ligy. Nigerijský útočník se celou kariéru pohyboval v Portugalsku a až před touto sezonou zamířil do druholigového Varnsdorfu.

Na podzim ukázal náznaky toho, že by mohlo jít o skvělou posilu. Prosadil se například hned při svém prvním startu, v první části sezony pak dal dohromady šest branek (jednu z toho v poháru). Fajn start. V přípravě se blýsknul například hattrickem do sítě Hradce Králové.

Jaro je pak v jeho režii. Do minulého víkendu dal šest gólů, byl pořádně vidět. V neděli se ale proti Táborsku ukázal naplno. Varnsdorf vstřelil pět branek, Tanko tři z nich.

Dohromady jich má už čtrnáct a na čelo tabulky, které spolu okupují Jan Suchan a Tomáš Wágner, ztrácí pětadvacetiletý útočník jedinou.

A aby toho nebylo málo, v létě by měl udělat další kariérní posun. Dle informací z médií je jeho přesun do ostravského Baníku na spadnutí.

Foto: FK Varnsdorf