eFotbal

Bratři Pudilové zažívají raketový růst ve Slavii. Jak vnímají herní pohodu a start v pohárové Evropě?

Bratři Pudilové zažívají raketový růst ve Slavii. Jak vnímají herní pohodu a start v pohárové Evropě?
Bratři Pudilové zažívají raketový růst ve Slavii. Jak vnímají herní pohodu a start v pohárové Evropě?Flashscore
Zajímavým zjevením mezi talenty jsou bezesporu dvojčata Adam a Miloš Pudilovi. Hráči pražské Slavie začali sezónu v kategorii do sedmnácti let, od zimy pak pravidelně střílí góly za devatenáctku vršovického klubu a v A-týmu si dokonce zahráli i v Konferenční lize.
Reklama
Reklama

Jejich talent je obrovský a očekává se, že stále častěji budou nakukovat do kabiny, které pevnou rukou vládne kouč Jindřich Trpišovský. „Sezonu jsme začali v kategorii do sedmnácti let, kde jsme odehráli půl sezony. Od zimy jsme se oba posunuli do kategorie U19. Od posunu o kategorii výš jsme spolu makali každý trénink a každý zápas, abychom vyhrávali. Párkrát se to samozřejmě nepovedlo, to je fotbal. Museli jsme se semknout a jít dál. Teď nás čeká poslední krok na cestě za titulem,“ nechal se slyšet Adam.

V podobném duchu vnímá uplynulou sezónu také jeho bratr Miloš. „Celkově to byla dobrá sezona. Za sedmnáctku jsme na podzim ani jednou neprohráli. Pak jsme se posunuli do U19, kde jsme hned zapadli mezi stavební kameny a trenér nás od začátku dával důvěru. Jsme rádi, že jsme zapadli do party a tým se na nás může spolehnout. Teď žijeme sen. Musíme čím dál tím víc makat a doufám, že budeme co nejvýš co nejdřív,“ zaznělo v rozhovoru pro Slavia.cz.

Oba se mohou pyšnit startem v Evropské konferenční lize, kde si odbyly debut za A-tým v pouhých šestnácti letech. „Hrát za A-tým Slavie je sen. Je to další motivace pro nás, abychom dál makali. S bráchou jsme vůbec nečekali, že tam v šestnácti budeme. Jak říkám, je to sen. Doufáme, že se tam objevíme častěji, budeme za to jenom rádi,“ pokračoval Miloš Pudil.

„Musíme moc poděkovat vedení Slavie, trenérům i všem, co se tady o nás starají, masérům a tak podobně. Oni taky můžou za to, že jsme tam byli. Největší dík patří trenérům áčka, kteří si pro nás takhle sáhli, když zrovna neměli moc hráčů v Konferenční lize. Nastoupit proti LASKu před plným Edenem bylo něco neuvěřitelného. Je to fakt sen. Nečekal to ani jeden z nás, bylo to trochu štěstí, že Schranzík s Lingym vypadli před zápasem. Chtěl jsem to vzít za pačesy a ukázat, že na to mám. Myslím si, že to nebyl nejhorší výkon, ale určitě do příště, kdyby se to náhodou naskytlo, naskočím do zápasu zkušeněji a bude to o něčem jiném. To samé platí i na Youth League, kam půjdeme zkušenější a budeme vědět co a jak,“ dodal druhý z bratrů Adam.

Zdroj: slavia.cz