eFotbal

Brno opět poškodil videorozhodčí. Na to už se nedá nic říct, zuřil kouč Dostálek

Brno opět poškodil videorozhodčí. Na to už se nedá nic říct, zuřil kouč Dostálek
Brno opět poškodil videorozhodčí. Na to už se nedá nic říct, zuřil kouč DostálekFlashscore
S činností videorozhodčích je nespokojeno několik ligových týmů, brněnská Zbrojovka ale jako první v týdnu oznámila, že jej přestane financovat. To se jí ale vymstilo, v sobotním duelu proti Zlínu jí totiž VAR sebralo vítězství. Brno tak cítí křivdu.
Reklama
Reklama

Brno předvedlo po ostudné prohře s Libercem 0:3 slušný výkon ve všech zápasech, minulý týden těsně podlehla Bohemians, za svůj fotbal se ale stydět nemusela. Doma Zbrojovka Zlín přehrávala a gól, který visel na vlásku snad celý druhý poločas, vstřelil Damián Bariš v 89. minutě. Jenže jeho radost utnul asi tři minuty poté videorozhodčí. Brance podle jeho názoru předcházel útočný faul. 

VAR už po několikáté v sezóně učinil rozhodnutí, které Brnu nehrálo do karet. A fanoušci Zbrojovky, ale i kouč Richard Dostálek, jsou tak naštvaní. Ty dva body, o které je VAR obralo, mohou být klíčové v boji o záchranu. "Ano, cítíme křivdu," zlobil se trenér Růska, Přichystala, Vaňka, Pernici a spol.

„Údajně tam faul byl. Jak já se k tomu mám vyjádřit? Já jsem situaci viděl v reálu, mně přišla normální, viděl jsem ji na videu, a pokud rozhodčí vyhodnotil Filův kontakt s Hlinkou jako penaltový, pak nerozumím tomu, proč nevyhodnotil situaci o tři vteřiny dřív na Pachlopníka jako penaltový faul. To jsou věci, nad kterými zůstává rozum stát,“ vylil si Dostálek zlost v pozápasovém rozhovoru. Body to ale jeho týmu nepřidá.

Za výkon se fotbalisté Zbrojovky stydět nemuseli a narozdíl od konkurenčních týmů v boji o záchranu, tedy Opavy, Příbrami či Mladé Boleslavi, je na jejich fotbale vidět jisté zlepšení, kontroverzní rozhodnutí VAR ale bylo to jediné, co ze sebe Dostálek na tiskové konferenci dostal. Nadšený z toho logicky nebyl ani střelec "vítězné" branky Damián Bariš. "My jsme se radovali, v tom momentu nikdo nečekal, že tam může být nějaký faul, a až pak jsem viděl, že tam rozhodčí něco řeší, tak jsem jen doufal. Když to neuznal, bylo to zklamání a frustrace. Když konečně dáte vítězný gól, a pak ho odvolají… bohužel,“ konstatoval Bariš.

Na rozhodnutí videa čekal napínavě i Zlín, který může být za bod z brněnského hřiště spokojený. „My jsme zde nesměli prohrát. Neprohráli jsme, takže máme splněno,“ konstatoval zlínský trenér Bohumil Páník. „V momentě, kdy jde rozhodčí na video, je jasné, že je to rozporuplná situace, kterou musí rozhodnout. Dnes byl VAR na naší straně. To víte, že je to těžké, ten tlak je obrovský, ale říkáte si, že když se na to jsou už dívat, asi tam něco bylo. VAR by to nekouskoval zbytečně. Rozhodčí u toho sedí dvě tři minuty, oni si to rozfázují, zpomalí. My to nevidíme přes skrumáž hráčů a máme to osmdesát metrů,“ okomentoval Páník rozhodnutí rozhodčích.

Náladu si bude moct Zbrojovka vylepšit za týden na hřišti Sigmy Olomouc, v posledních dvou zápasech proti Zlínu a Bohemians totiž měla opravdu smůlu. Zlín naopak bude chtít přidat body do tabulky za týden v Liberci. 

zdroj: idnes.cz