eFotbal

Bude v Manchesteru City zahrávat penalty gólman? Legenda si myslí, že na to Ederson určitě má

Bude v Manchesteru City zahrávat penalty gólman? Legenda si myslí, že na to Ederson určitě má
Bude v Manchesteru City zahrávat penalty gólman? Legenda si myslí, že na to Ederson určitě máFlashscore
Legendární brazilský brankář Rogerio Ceni kazil svými zákroky soupeřům radost a co víc, sám dokázal během kariéry nastřílet úctyhodných 129 gólů. Teď se nechal slyšet, že by v Premier League mohl mít svého následovníka. Penalty by prý za Manchester City mohl klidně kopat brankář Ederson. Toho považuje za jednoho z nejlepších gólmanů světa.
Reklama
Reklama

„Klidně by si mohl chodit kopat penalty,“ řekl současný trenér brazilského týmu Bahia při setkání svému krajanovi. A dokonce mu slíbil, že kdyby jednou přišel do jeho mužstva, klidně mu svěří nejen zahrávání penalt, ale i přímé kopy. „Kdybychom takového brankáře měli, klidně bych to udělal,“ uvedl padesátiletý Ceni, jako by snad chtěl napovědět kouči Citizens Pepu Guardiolovi. „Pokud by měl brankář největší úspěšnost ze všech, nevidím důvod, proč tenhle krok neudělat. Sám jsem v téhle roli byl, vím, jaká je.“

Tvrdí, že když jde penaltu zahrávat přímo gólman, je ve velké výhodě. „Je ve větším klidu, protože bude vědět, jak přemýšlí brankář, co má penaltu chytit,“ poznamenal.

Edersona chvála od jeho idolu zahřála u srdce. Tvrdí, že Ceni je jeho velkou inspirací a občas sleduje jeho kousky na youtube. „Byl jedním z průkopníků stylu, kdy brankář víc hraje s míčem. V té době se to ale ještě tolik necenilo,“ myslí si gólman Manchesteru City.

Následně přiznal, že kdyby dostal šanci, klidně by si na zahrávání penalty věřil. „Znám své schopnosti a vím, co dokážu,“ prohlásil sebevědomě. Párkrát už byl blízko tomu, aby šel penaltu opravdu zahrávat. „Dokonce jsem jednou i řekl, že na příští penaltu půjdu já. Mělo to jeden háček, dlouho jsme pak žádnou penaltu nekopali, takže z mého plánu sešlo,“ směje se Ederson.

I tak s Manchesterem City posbíral řadu úspěchů. Slavil pět titulů z Premier League, vítězství v Lize mistrů, dva triumfy v FA Cupu a čtyři vyhrané Ligové poháry.

Do sbírky trofejí si nyní může přidat cennou relikvii. Ceni mu daroval rukavice, v kterých odchytal svůj poslední zápas v roce 2015. „Je těžké říct, kdo je nyní nejlepším brankářem na světě, ale určitě jsi mezi pěti nejlepšími,“ pochválil brankářského následovníka. „Když ale vidím tvoji hru nohou, řekl bych, že nejlepší jsi ty,“ slyšel Ederson. „Když vidím, jak hraješ, tak vidím sám sebe, Přesně takový jsem byl já, měl jsem stejný pohled na fotbal.“

Juventus, Barcelona, Lipsko i West Ham mají smůlu. Sancho se prý brzy vrátí na starou adresu