eFotbal

Budějovický klenot opouští Česko, zlákal ho přemožitel Slavie. Pro Dynamo se jedná o rekordní přestup

Budějovický klenot opouští Česko, zlákal ho přemožitel Slavie. Pro Dynamo se jedná o rekordní přestup
Budějovický klenot opouští Česko, zlákal ho přemožitel Slavie. Pro Dynamo se jedná o rekordní přestupFlashscore
Mladý nigerijský útočník Fortune Bassey byl v letošní sezoně kometou Fortuna ligy, v 19 utkáních nastřílel devět branek a byl třetím nejlepším střelcem české nejvyšší soutěže. Další branky v dresu Dynama však nepřidá, neboť přestoupil do maďarského Ferencvárose.
Reklama
Reklama

„Máme velkou radost z toho, že se nám podařilo přestup dotáhnout do úspěšného konce. Tento přestup se zapsal do klubové historie, protože se jedná o transfer za nejvyšší částku,“ pochvaloval si přestup sportovní ředitel Dynama Tomáš Sivok, jehož slova zveřejnil klubový web dynamocb.cz.

„Pro nás je to jasný signál v tom, že pokud český nebo zahraniční hráč dokáže na sobě v našem klubu dobře pracovat, může se dočkat velkého přestupu. Fortymu přejeme do jeho další kariéry všechno nejlepší a moc mu děkujeme za služby, které v Dynamu odvedl,“ pokračoval někdejší reprezentant.

Třiadvacetiletý Nigerijec přišel do České republiky v roce 2018, kdy byl na zkoušce v B-týmu Bohemians 1905. Poté hrál za Olympii Radotín, Ústí nad Labem, odkud si ho vyhlédly České Budějovice, které ho poslali na půlroční hostování do Vlašimi. Za Dynamo odehrál 39 zápasů a vstřelil 12 branek.

Zdroj: dynamocb.cz