eFotbal

Bundesligový sok Spartu nepokořil, Loučka však ani tak nebyl s defenzivou spokojen. Co přesně mu nevonělo?

Bundesligový sok Spartu nepokořil, Loučka však ani tak nebyl s defenzivou spokojen. Co přesně mu nevonělo?
Bundesligový sok Spartu nepokořil, Loučka však ani tak nebyl s defenzivou spokojen. Co přesně mu nevonělo?Flashscore
Sparta odehrála oba poločasy proti VfB Stuttgart (2:0) v odlišné sestavě. V dresu letenského celku se představili i noví hráči Kamenovič, Mabil a Kairinen.
Reklama
Reklama

Svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho šli proti nyní šestnáctému celku bundesligové tabulky do vedení ve 14. minutě, kdy si dal vlastní gól Anton. Krátce po přestávce se "nůžkami" prosadil Haraslín.

"Čisté konto a výhra nad takovým soupeřem se počítají, ale bezprostředně po zápase si nemyslím, že to bylo to, co jsme ve čtvrtek chtěli vidět," řekl klubové televizi asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka.

"Chtěli jsme se zaměřit na věci, které tam nebyly. Hlavně v obranné fázi a v horním presinku, takže na tom musíme hodně zapracovat. Výhra je super, ale berme to s rezervou," přidal člen trenérského štábu.

Co mu chybělo dál? "Na můj vkus jsme je nechali moc jednoduše přijít na kruh, do naší obranné půlky a pak bylo složité se z toho dostat," všiml si Loučka.

Jednou z věcí, jež ho potěšila, bylo potvrzení trendu z posledních podzimních kol - v hlubším postavení je Sparta podle jeho slov silná a pevná.

Spokojen byl i s výkonem zimních posil. "Všichni přinesli oživení. Byly to dobré výkony. Na první zápas to bylo fajn. Mají spoustu prostoru k zlepšení," uzavřel Loučka.

Pražané sehrají v pondělí další přípravný zápas se Salcburkem, o pět dní později je na Letné čeká generálka před startem jarní části nejvyšší soutěže s druholigovým Norimberkem.

Vácha už na Strahově uděluje pokyny i tomuto mladému Senegalci, který na Spartě začíná v druholigovém béčku...