eFotbal

Byl jsem hodně překvapený. Kvalita, rychlost, technika, nejdu do béčkové ligy, mne si ruce Ostrák

Byl jsem hodně překvapený. Kvalita, rychlost, technika, nejdu do béčkové ligy, mne si ruce Ostrák
Byl jsem hodně překvapený. Kvalita, rychlost, technika, nejdu do béčkové ligy, mne si ruce OstrákFlashscore
Český reprezentant do jednadvaceti let Tomáš Ostrák má zatím ve svém životopise značky Frýdek-Místek, Kolín nad Rýnem, Hartberg a Karviná, s tím, že od letošního léta k nim přibude i St. Louis City SC.
Reklama
Reklama

Mladý křídelník chtěl zkusit něco jiného i kvůli většímu vytížení. "Kolínský trenér Steff en Baumgart o mě stál, ale na to se nedá stoprocentně spoléhat. Podepsal bych novou smlouvu a čekal, jestli budu hrát, nebo jestli půjdu někam na hostování. Říkám si, že pokud v Americe odehraju dvě nebo tři dobré sezony, můžu se pak do TOP lig vrátit," vyprávěl v interview pro portál iSport.cz čerstvě dvaadvacetiletý fotbalista s tržní cenou okolo 20 milionů korun.

Za oceán se dostal přes německého sportovního ředitele Lutze Pfannenstiela. "Ten jako brankář prošel kus světa. Kontaktoval mého agenta a zajímal se, co bych na Ameriku říkal a jestli bych vůbec měl zájem. Takhle to vzniklo," přidal ve Sportu mladík, pro nějž je zvláštní být součastí mužstva, které teprve vzniká...

Na nové adrese se potká i se známými tvářemi z bundesligy, respektive dnes již bývalými hráči Hoffenheimu a Borussie Dortmund. "Bude to zajímavá zkušenost a vůbec se nebojím, že bychom měli špatný tým. Lutz Pfannenstiel a lidé kolem něj mají dost zkušeností na to, abychom měli kvalitní mužstvo. Už teď se to rýsuje nadějně: góly bude dávat Klauss, chytat Bürki. Tenér Bradley Carnell hrál bundesligu ve Stuttgartu či Mönchengladbachu a poslední čtyři roky dělal asistenta v New York Red Bulls. Budeme mít v týmu hodně pestrý mix," ozřejmil na portálu isport.blesk.cz Ostrák.

Major League Soccer už má pečlivě nastudovanou. "Koukám, na co jde. Byl jsem hodně překvapený. Kvalita, rychlost, technika. Nejdu do béčkové ligy. MLS je ofenzivní soutěž, mohla by mi sedět," zakončil na stránkách Sportu perspektivní borec.

Zdroj: isport.blesk.cz