eFotbal

Byl to jednoduše špatný výkon, hlásí po prohře Brna na Dukle Dostálek

Byl to jednoduše špatný výkon, hlásí po prohře Brna na Dukle Dostálek
Byl to jednoduše špatný výkon, hlásí po prohře Brna na Dukle DostálekFlashscore
Favoritem byli podle tabulky i podle kurzů, na hřišti se ale hrál “jiný” zápas. Sobotní výlet do Prahy se lídrovi FNL nevydařil. A zklamání z katastrofálního výkonu v jehož rámci Zbrojovka na Dukle jen jednou jedinkrát vystřelila na bránu soupeře neskrýval ani kouč hostí Richard Dostálek.
Reklama
Reklama

„Do utkání jsme vstoupili celkem dobře, prvních deset minut jsme odehráli většinou na polovině soupeře, pak jsme ale propadli při bránění standardky a z toho vzešel rozhodující moment utkání. Ta situace na nás dolehla víc, než by bylo záhodno, do konce poločasu jsme se neoklepali. Ani po změně stran jsme nebyli příliš nebezpeční, dnes jsme se prakticky nedostávali do vážnějších šancí,“ zhodnotil zápas Dostálek s tím, že jeho týmu nefungovalo prakticky nic. Křídelníci podle něj neměli svůj den, Řezníček na hrotu nedostal kloudný balon a Zbrojovka nedokázala do vyšších otáček přepnout ani v závěru.

Za jediné malé pozitivum tak kouč Brna může považovat premiéru Oldřicha Pragra, který v osmnácti letech odehrál první zápas na této úrovní a comeback po zranění Martina Berkovce mezi tři tyče. Jinak Brnu zůstává široká marodka, která trenérský štáb i dnes nutila improvizovat, a tak se Dostálek těší na reprezentační pauzu, kdy by se mu měli podle předpokladů vrátit třeba Texl, s tím že po vypršení trestu bude k dispozici i Štěrba.

Úplně odlišné pocity oproti těm Dostálkovým měl na domácí lavičce kouč Dukly Bohuslav Pilný.  „Vítězství přišlo v pravý čas. Byli jsme ve složité situaci a přijelo k nám první Brno, z tohoto pohledu jsou tři body velmi cenné. Pevně doufám, že nám výhra pomůže, protože na mužstvu už špatná série byla cítit. Jsem rád, že jsme udrželi čisté konto. Hodně důkladně jsme se připravovali na soupeřovy kolmé balony a podařilo se nám je eliminovat. Kluci si znovu dokázali, že když fungují jako tým a plní to, co se má, tak výsledek přijde,“ svěřil se spokojeně po utkání webovým stránkám Dukly Pilný. Jeho tým za dva týdny pojede potvrdit vítězství do Vlašimi, Brno se na vítěznou notu bude chtít vrátit v domácím zápase s Chrudimí.

zdroj: fkdukla.cz