eFotbal

Bylo vidět, jak dúležitá je hlava, konstatoval po čtyřgólovém představení Ševců Jelínek

Bylo vidět, jak dúležitá je hlava, konstatoval po čtyřgólovém představení Ševců Jelínek
Bylo vidět, jak dúležitá je hlava, konstatoval po čtyřgólovém představení Ševců JelínekFlashscore
Čtyři roky čekali fotbalisté Zlína než v jednom ligovém zápase budou moci během devadesáti minut čtyřikrát slavit gól. Povedlo se jim to proti Pardubicím. A návdavkem minimálně první Vukadinovičův a především čtvrtý Dramého budou kandidovat na gól měsíce.
Reklama
Reklama

Během prvních deseti minut jako by nebyli ani na hřišti. Během těch druhých dali dva góly a “rozhodli” zápas. Pak před poločasem nechali soupeře jasné představení trochu zkomplikovat, aby si v tom druhém došli až pro exhibiční výhru. “Samozřejmě jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože jsme věděli, jak je důležitý. Ale i když je výsledek jednoznačný, vítězství se nerodilo jednoduše,“ hodnotil zápas v rozhovoru pro Deník  kouč domácích Jan Jelinek.

“V utkání bylo jasně vidět, jak s naším týmem dokáže pracovat hlava,“ pokračoval Jelínek a připustil, jak jeho týmu pomohl třetí uklidňující gól. “Po něm zase bylo vidět, jak naše herní sebevědomí šlo nahoru. Začali jsme být obrovsky nebezpeční, Pardubice to naopak musely otevřít, hrát trošku na riziko, čehož jsme využívali. Korunoval to Youba nádhernou dělovkou.“ K Dramého výstavní trefě se ve FastavTV vyjádřil i dvougólový střelec Vukadin Vukadinovič. “On to takhle na tréninku často zkouší, a docela mu to tam padá, tady neměl moc možností, byli kolem něj dva hráči,” mínil Srb, kterého samotného trochu mrzelo že v utkání nedokázal zkompletovat hattrick. Šance na to měl.

Že by ale pětibodový polštář na jedenáctém místě pro Zlín znamenal konec sezóny si Jelínek rozhodně nemyslí. Už jen proto, že vnímá možnost na prostřední skupinu.  “V klidu rozhodně nejsme. Po reprezentační přestávce nás čekají dva venkovní zápasy. Nechceme zbytečně ztrácet body, abychom se dostali do složitých zápasů, spoléhat na nějaký bodový polštář či náskok. Pořád máme o co hrát. Jsme blízko střední skupině, to je pro nás dostatečná motivace,“ uzavřel Jelínek pro Deník.

zdroj Deník/fcfastavzlin.cz