eFotbal

Calhanoglu na odchodu? Interu by finance pomohly, hráč se ale k přestupu nemá

Calhanoglu na odchodu? Interu by finance pomohly, hráč se ale k přestupu nemá
Calhanoglu na odchodu? Interu by finance pomohly, hráč se ale k přestupu nemáFlashscore
V posledních hodinách a dnech se spekuluje také o budoucnosti klíčového hráče milánského Interu. Hakan Calhanoglu by Nerazzurri mohl pořádně vydělat, navíc italský mistr už má ve svém kádru celý rok ideální náhradu. Turecký záložník, který se s reprezentací připravuje na závěrečnou bitvu v základní skupině evropského šampionátu proti Česku, se ale k přestupu moc nemá.
Reklama
Reklama

 O zkušeného tureckého záložníka je zájem v mnichovském Bayernu. Aby také ne. Vždyť letos nastřádal patnáct branek a přidal tři asistence. Za 90 minut v průměru rozdal 72 přihrávek, vytvořil 3,77 střel a sám za jedno celé utkání vypálil 1,83 střel. Bayern měl dne italských médií učinit první nabídku, ale očekává se, že Nerazzurri budou toužit po větší přestupové částce.

Pokud by německý vicemistr nabídl 60 až 70 milionů eur, mohla by se situace změnit. V kádru navíc již rok působí David Frattesi, který je považován za ideální náhradu Turka. Ušetřit by Inter mohl i na výplatách. Calhanoglu pobírá něco okolo sedmi milionů eur za sezonu, v Mnichově by se mohl dočkat i větší gáže. Jenže podle svého nejnovějšího vyjádření z Milána prchat za žádnou cenu nechce.

"Ve světle nedávných fám kolujících v médiích bych rád využil této příležitosti a situaci přímo řešil a vyřešil. Doposud jsem se zdržel komentování spekulací, protože se plně zaměřuji na reprezentaci Turecka. Nicméně se domnívám, že je vhodné učinit jasné prohlášení, abychom předešli dalším nedorozuměním," zmínil Calhanoglu úvodem.

Zdroj: Inter Milan FC

"Jsem v Interu Milán nesmírně šťastný. Vztahy, který mám s klubem a našimi neuvěřitelnými fanoušky, je opravdu výjimečný. Společně jsme dosáhli významných milníků a jsem nadšený z vyhlídky, že v budoucnu vyhrajeme s Interem další trofeje," odmítl třicetiletý středopolař jakýkoliv odchod.

"A teď se znovu plně soustředím na to, abych učinil šťastné lidi v mé zemi. Děkuji za pochopení a Vaši podporu. Forza Italia. Váš Calha," dodal rodák z německého Mannheimu.

Předloni Chelsea, loni Rudí ďáblové. Taremi ale nyní míří na Apeninský poloostrov