eFotbal

Cavalli: Benzema s Nasrim mohli odstartovat novou éru alžírské repre. Dnes by se asi rozhodli jinak

Cavalli: Benzema s Nasrim mohli odstartovat novou éru alžírské repre. Dnes by se asi rozhodli jinak
Cavalli: Benzema s Nasrim mohli odstartovat novou éru alžírské repre. Dnes by se asi rozhodli jinakFlashscore
Současný kouč reprezentačního výběru Nigérie má za sebou bohatou minulost, na kterou velmi rád vzpomíná ve svých rozhovorech s médií. V letech 2006 a 2007 vedl Jean-Michel Cavalli také národní tým Alžírska, který v žebříčku FIFA příliš neoslňoval. Stačilo by však pár kývnutí a mohlo tomu být třeba jinak.
Reklama
Reklama

Bývalý záložník Monaka má v trenérské roli bohaté zkušenosti, které se mu již na vícero adresách vyplatily. Po svém jmenování v roce 2006 se ihned pokusil přesvědčit několik talentovaných hráčů s alžírskými kořeny, aby se přihlásili k zemi, odkud pochází jejich předci.

Cavalli s odstupem času připustil, že se pokusil do svého týmu zlákat Karima Benzemu a Samira Nasriho, kteří mohli odstartovat novou éru fotbalu v této africké zemi. „Benzemu jsem potkal v Lyonu a mluvil jsem s ním i jeho rodinou. Tehdy mu bylo osmnáct let a bylo nemožné je přesvědčit. On hrál za Lyon, Nasri za Marseille a oba dostali od vedení důrazné doporučení, že by měli reprezentovat Francii,“ nechal se slyšet dnes již čtyřiašedesátiletý stratég.

I přes jeho velkou snahu nakonec hvězdy do výběru Alžírska nezlákal, ale i tak to bylo první světýlko na konci tunelu. Dnes je tato reprezentace plná hvězd, které se narodily v jiných zemích, ale i tak hájí barvy země svých předků. Není to jen případ Rijád Mahrize, ale třeba i Ismaela Bennacery či dalších. Právě jejich zásluhou ovládlo Alžírsko před dvěma lety Africký pohár národů.

„Tehdy jsem měl k dispozici výběr neznámých hráčů, kteří ale toužili uspět. Pracovali jsme spolu 18 měsíců a moc dobře věděli, co od nich očekávám. Kdybychom tehdy měli v týmu Benzemu a Nasriho, bezpochyby bychom se kvalifikovali na mistrovství světě. Dnes už se hráči vrací ke svým kořenům a vybírají si Alžírsko za zemi, kterou chtějí reprezentovat, ale před patnácti lety to byl tým v žebříku až na 120. místě,“ dodal Cavalli.

Zdroj: tribalfootball.com