eFotbal

Čelůstka je tak trošku retro obránce, musí přijít náhrada, tvrdí Luhový. Jaké další posty by na Letné posílil?

Čelůstka je tak trošku retro obránce, musí přijít náhrada, tvrdí Luhový. Jaké další posty by na Letné posílil?
Čelůstka je tak trošku retro obránce, musí přijít náhrada, tvrdí Luhový. Jaké další posty by na Letné posílil?Flashscore
Sparta, jež stále ještě ani zdaleka nemá jistotu druhého místa, by měla podle někdejšího československého reprezentanta Milana Luhového během letního transferového okna posílit minimálně na třech postech.
Reklama
Reklama

"U Pavla Vrby bylo vidět, že okamžitě, když přišel, tak to mužstvo začalo hrát jiný fotbal. Začalo hrát konstruktivně jak v obraně, tak i v přechodu do útoku. Jediná nevýhoda je, že tam musí vyměnit minimálně tři hráče, co jsou klíčoví," pronesl na webu ceskatelevize.cz trojnásobný vítěz poháru, který tak dvakrát učinil s Duklou a jednou se Slovanem Bratislava.

Za slabší článek základní sestavy označil rodák z Ružomberoku dvaatřicetiletého špílmachra Bořka Dočkala (v ligové sezoně zatím 3 branky a 7 asistencí, s tím, že v počtu gólových přihrávek je s 60 vybídnutími z celé Fortuna:ligy vůbec nejlepší), jenž se podle něj nezapojuje do napadání protivníkovy rozehrávky.

"Při způsobu hry, který chce hrát Vrba, Dočkal nestíhá, je pomalý. Někdo může říct, že Dočkal je konstruktivní, přihrávky a tak dále, ale v té rozehrávce, kterou Vrba vyžaduje, on už nestíhá," přidal na ceskatelevize.cz někdejší forvard Sportingu Gijón, Saint-Étienne, Sint-Truidense či Paoku Soluň.

Dalším, do koho se Ĺuhový opřel, je o rok mladší stoper Ondřej Čelůstka, který v poslední době chyboval jak v klubu, tak v národním mužstvu. "Myslím, že je to tak trošku retro obránce, kde musí přijít taky náhrada," doplnil na stránkách ČT Sport odborník, jenž by letenskému "S" radil posílit i na pravém bekovi. "Potom spíš napravo nějakého obránce, jako Rajtoral, který umí po tý lajně běhat nahoru dolů. Levá strana se mi zdá celkem dobrá. Plus Krejčí starší, když nastoupí, je vidět, že narušuje myšlenku Vrby mít roztažené celé hřiště na celou šířku."

Adam Hložek, který může být za velké peníze klidně prodán už letos v létě, byl naopak vychválen. "Už když přišel Vrba do Sparty, říkal jsem, že nejvíc profitovat z jeho angažmá bude Hložek. Jeho systém, který praktikuje, mu bude nahrávat. Bude se dostávat do šancí. Má velké předpoklady, umí krásně zakončovat hlavou, nohou, kombinovat. V jeho věku je komplexní. Teď je potřeba na sobě dvakrát třikrát zapracovat během týdne tak, aby zakončoval ze všech pozic. U něj je důležité, aby to praktikoval, dostal se do jistoty, protože pak bude zakončení automatické. Ten gól, kde přihrával Plavšičovi, to dělá velký fotbalista," upozornil v interview pro ČT Sport poslední ligové kolo s Opavou.

Julínek a VAR odložili Slavii oslavy. Hrozí neregulérní souběh závěru ligy s pohárem. Záměr, či hloupost?

Zdroj: ceskatelevize.cz