eFotbal

Cenovka na Schickově dvorním nahrávači? Bayer má za Wirtze chtít 150 milionů eur!

Cenovka na Schickově dvorním nahrávači? Bayer má za Wirtze chtít 150 milionů eur!
Cenovka na Schickově dvorním nahrávači? Bayer má za Wirtze chtít 150 milionů eur!Flashscore
Bayer má dělat drahoty, a aby zájemce odehnalo, nalepilo na Wirtze cenovku s devíticifernou sumou. Najde se někdo s dostatečně hlubokou kapsou?
Reklama
Reklama

Barcelona, Manchester United a Chelsea se údajně zajímají o Floriana Wirtze z Bayeru Leverkusen. Podle Calciomercato nicméně Pouhé dva roky po přestupu z 1. FC Köln stačily Florianu Wirtzovi k zazáření na fotbalovém nebi. Po  odchodu Kaie Havertze v létě 2020 nabrala jeho kariéra  na strmě rostoucí trajektorii a ofenzivní záložník předvádí výkony, ze kterých sedl na zadek nejen trenér německého národního týmu Hansi Flick, ale především sportovní ředitelé největších evropských fotbalových klubů. Věkem stále teenager v této sezóně vstřelil 10 gólů a - především Patriku Schickovi - nabídl 14 gólových asistencí (v 31 zápasech) a na jeho služby si podle Calciomercata mají dělat zálusk na Nou Camp, Stamford Bridge i Old Trafford.

První dva budou mít s cenovkou na Wirtzovi zřejmě problémy. Barca prochází přestavbou a Xavimu by se mladý supertalent jistě hodil, ale Barca už podle všeho odpískala kvůli financím snahu o Haalanda, přičemž Wirtz patří do stejného ranku. Chelsea by sice mohla mít výhodu v německém trenérovi a relativně úspěšné adaptaci Kaie Havertze, aktuálně ale spíš než stamilionové transfery řeší vzhledem k obstaveným účtům, jak se dostat na zápasy a jak vyprat dresy, přičemž nemá být jasné, zda dohraje sezónu.

Z této perspektivy by tak mohl být favoritem Manchester United. Ten problémy s financemi (na rozdíl od jejich efektivního utrácení) nemá, navíc se připravuje na odchod Paula Pogby, kterému na konci sezony vyprší smlouva a prodloužení zatím odmítl podepsat. Připravovaná náhrada v podobě Donnyho van de Beeka se na Old Trafford nechytila a nyní válí v Goodison Parku za Everton. Bude Wirtz řešením situace Manchesteru United?

zdroj: Calciomercato