eFotbal

Černá listina na Camp Nou? Barcelona se chce letos v létě definitivně zbavit těchto čtyř hráčů...

Černá listina na Camp Nou? Barcelona se chce letos v létě definitivně zbavit těchto čtyř hráčů...
Černá listina na Camp Nou? Barcelona se chce letos v létě definitivně zbavit těchto čtyř hráčů...Flashscore
Barcelona, jíž se v LaLize podařilo sesadit Real Madrid, už je pár sezon v úsporném módu a ušetřit bude chtít také v právě probíhající letní přestávce.
Reklama
Reklama

Jak se uvádí na stránkách katalánského listu Sport, na Spotify Camp Nou by měla být ukončena spolupráce hned se čtyřmi hráči z kádru trenéra Xaviho.

V současnosti má mzdový rozpočet giganta dosahovat až 530 milionů eur, s tím, že prezident Joan Laporta by se chtěl v příštím ročníku 2023/2024 pohybovat mezi 450 až 470 miliony eur.

Pakliže by klaply odchody všech čtyř hráčů ze seznamu, Barca by ušetřila 50 milionů eur. Hned polovinu dotyčné sumy tvoří astronomický plat francouzského stopera Samuela Umtitiho, kterého bylo možno zastihnout v minulých měsících v Lecce a eminentní zájem o jeho opětovný podpis by měl mít Olympique Lyon.

Kromě něj jsou na "černé listině" také mladý americký reprezentant Sergiňo Dest, křídelník z Elche Álex Collado a Clément Lenglet, jenž byl v minulém ročníku zapůjčen v Tottenhamu Hotspur, kde by také mohl zůstat i nadále.

Sportovní úsek titána, jehož čekají během léta přípravné střety s Juventusem, Arsenalem, Realem i AC Milán, se měl zavázat, že jim všem najde v nejbližších týdnech nové klubové zaměstnavatele. Pakliže by zmíněný Lenglet zůstal v Londýně, Laporta by za něj rád utržil alespoň 10 milionů eur.

Další hostování pro Simu? Po Stoke City a Angers by údajně mohl exslávista zakotvit na Ibrox Stadium