eFotbal

Češi jako kat. Po vyřazení končí na lavičce Nizozemska de Boer

Češi jako kat. Po vyřazení končí na lavičce Nizozemska de Boer
Češi jako kat. Po vyřazení končí na lavičce Nizozemska de BoerFlashscore
Konec Nizozemska na letošním Euru po osmifinálové prohře s českým výběrem je vnímán v zemi tulipánů velmi negativně. Logickým vyústěním po prohře s outsiderem byl v pondělí konec hlavního trenéra nizozemské reprezentace Franka de Boera, který byl u kormidla teprve od podzimu loňského roku.
Reklama
Reklama

Nizozemci měli na letošním Euru, které se mimo jiné odehrávalo v Amsterdamu, jasný cíl - postup do čtvrtfinále. A vše se jim vyvíjelo vcelku dobře. Všechny tři zápasy základní skupiny dokázali Nizozemci vyhrát a v osmifinále brousili nože na Česko. V zápase se svěřenci trenéra Šilhavého však Nizozemsko selhalo a prohrálo 0:2 po gólech Holeše a Schicka, který je momentálně druhým nejlepším střelcem celého turnaje.

Zatímco Češi se utkají v sobotu v ázerbajdžánském Baku ve čtvrtfinále šampionátu, kam se dostali po devíti letech, s Dánskem, Nizozemci na turnaji končí a s národním týmem se rozloučil také trenér de Boer. „Rozhodl jsem se nepokračovat jako trenér národního týmu. Cíl nebyl naplněn, to je jasné,“ prohlásil de Boer v prohlášení Nizozemské fotbalové federace.

De Boer se ujal kormidla u nizozemského nároďáku loni na podzim, kdy nahradil svého krajana Koemana, jenž odešel trénovat španělskou Barcelonu. Kromě Nizozemska trénoval de Boer v minulosti například Ajax Amsterdam, Inter Milán a londýnský Crystal Palace.