eFotbal

Česká reprezentace se dočkala v Hamburku slavnostního přijetí na radnici, tým dostal model lodi

Česká reprezentace se dočkala v Hamburku slavnostního přijetí na radnici, tým dostal model lodi
Česká reprezentace se dočkala v Hamburku slavnostního přijetí na radnici, tým dostal model lodiFlashscore
Českou fotbalovou reprezentaci dnes slavnostně přijali na radnici v Hamburku, kde má mužstvo základnu během mistrovství Evropy v Německu. Na oficiální audienci dorazili předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek, realizační tým v čele s hlavním trenérem Ivanem Haškem a za hráče kapitán Tomáš Souček, záložníci Lukáš Červ s Matějem Juráskem a brankář Vítězslav Jaroš. Reprezentace od státního rady pro sport města Hamburk dostala maketu plachetnice a předala mu podepsaný dres.
Reklama
Reklama

Místní na okázalou budovu radnice vyvěsili českou vlajku, která odpoledne před příjezdem reprezentačních zástupců poutala pozornost kolemjdoucích. Uvnitř v jednom z noblesních sálů promluvil k českému týmu radní Hamburku Cristoph Holstein a také zástupkyně honorárního konzulátu.

"Máte už za sebou první zápas na turnaji s Portugalskem, který jste nešťastně prohráli v nastavení. Teď vás čekají dva zápasy tady v Hamburku a my vám držíme palce," řekl týmu Holstein.

Český celek v úterý vstoupil do šampionátu porážkou 1:2 od Portugalska v Lipsku. Další dva duely skupiny odehraje v Hamburku, kde v sobotu nastoupí proti Gruzii a o další čtyři dny později proti Turecku.

SRBSKO HROZÍ ODSTOUPENÍM Z EURA: POKUD NEPOTRESTÁTE CHORVATSKÉ A ALBÁNSKÉ FANOUŠKY, ZVÁŽÍME DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ NA TURNAJI

Holstein mužstvo obdaroval miniaturou plachetnice v lahvi, symbolizující severoněmecké přístavní město. Od Fouska a zástupců reprezentace na oplátku obdržel dres podepsaný všemi členy týmu. Na radnici dorazili jen čtyři hráči, zbytek zůstal na základně na severním okraji Hamburku, kde se chystá na utkání proti Gruzii.

"Jsem strašně rád, že tady mohu být. Je to krásná radnice. Cítím velkolepost toho turnaje, patří to k tomu," řekl novinářům dvacetiletý Jurásek, který je nejmladším členem Haškova výběru na šampionátu.

"Podobných akcí jsem zažil už spoustu. Při Euru jsou taková pozvání hostitelského města a přijetí reprezentace, která tam hraje, součástí tradičního bontonu. Absolvovali jsme to rádi. Je to nejen svého druhu povinnost, ale i výraz respektu k hostitelskému městu a podmínkám, které tu máme vytvořeny," podotkl Fousek.