eFotbal

Čeští trenéři na soudobé slovenské prvoligové scéně? Všichni dokázali svá mužstva dovést do TOP 6

Čeští trenéři na soudobé slovenské prvoligové scéně? Všichni dokázali svá mužstva dovést do TOP 6
Čeští trenéři na soudobé slovenské prvoligové scéně? Všichni dokázali svá mužstva dovést do TOP 6Flashscore
Nejvyšší soutěž na Slovensku už dospěla do své nadstavby a momentálně je nejblíže celkovému triumfu DAC 1904 Dunajská Streda, na jejíž trenérské lavičce sedí explzeňský Adrián Guľa. Pokud jde o českou stopu, právě teď pracují v tamní první lize hned tři čeští odborníci, s tím, že všem třem se podařilo dostat do nejlepší šestky. Kteří trenéři tedy u našich východních sousedů rozhodně nedělají ostudu?
Reklama
Reklama
Roman Skuhravý (ŽP Šport Podbrezová)

Osmačtyřicetiletý Skuhravý vede skromnou Podbrezovou již od července 2021.

V současnosti je jeho tým v tabulce čtvrtý, což je nadstandard. Útok na bronz ale podle všeho nehrozí. Vždyť v posledním kole obdržela Podbrezová šestku na půdě třetího Spartaku Trnava.

Loni se svěřencům trenéra Skuhravého podařilo ovládnout druhou slovenskou ligu, již velmi dobře zná také z Česka, kde vedl Duklu, Opavu, Varnsdorf či Jablonec.

Pokud jde o úspěchy, konto kouče, který v mužstvu pracuje i s krajany Lukschem a Kabongou, zdobí jak trofej za Český pohár, tak za Superpohár.

Jaroslav Hynek (MŠK Žilina)

Sedmačtyřicetiletý Hynek usedl na ambiciózní lavičku Žiliny teprve loni v červenci.

Předtím řídil Duklu, ve které prošel také mládeží a mimo jiné operoval také u české reprezentační sedmnáctky.

Po třiadvaceti kolech je Hynek s Žilinou pátý, leč na čtvrté místo jim chybí pouhý bod a posun výš je reálný. Tím spíš, když MŠK táhne šňůru tří výher a nedávno skalpovala také obhájce titulu Slovan Bratislava.

Někomu by mohlo přijít zajímavé, že v kádru nemá žádného českého krajana.

Foto: MŠK Žilina

Michal Ščasný (MFK Dukla Banská Bystrica)

Čtyřiačtyřicetiletý potomek Zdeňka Ščasného už pár let pracuje výhradně na slovenské mapě.

Nejprve trénoval Senici, posléze Nitru a od loňského léta zodpovídá za hru i výsledky Banské Bystrice, s níž se mu podařilo proklestit do TOP 6.

Ani on nemá v mužstvu žádného zástupce Česka. Na druhou stranu ovšem maká kupříkladu s rodákem z Argentiny Davidem Depetrisem, který v minulosti prošel i Sigmou Olomouc.

Hodně se pak spoléhá také na produktivního Róberta Polievku, který sází gól za gólem již od té doby, co do klubu přišel.

V posledním kole se Dukle přerušila delší šňůra bez prohry, o což se postaral lídr tabulky, který si odvezl z Bystrice vydřenou výhru 3:2.

Trenér Bílek poslal svůj tým na popravu, pohřbil šance na vítězství. Ve hře Baníku nevidím žádný systém, říká expert Pulpit

Foto: FC Nitra