eFotbal

Chvíle hrůzy na Slovensku! Českému obránci zachránil život včasný zásah spoluhráče

Chvíle hrůzy na Slovensku! Českému obránci zachránil život včasný zásah spoluhráče
Chvíle hrůzy na Slovensku! Českému obránci zachránil život včasný zásah spoluhráčeFlashscore
K hororové události došlo o víkendu v utkání slovenské nejvyšší fotbalové soutěže mezi Trenčínem a Senicí. Po srážce se soupeřem Kevinem Piresem tam bojoval o život český zadák Tomáš Egert, jehož zachránil duchapřítomný parťák Šimon Šumbera!
Reklama
Reklama

 K inkriminované chvíli došlo v první půli, kdy po srážce s Piresem zůstal téměř dvoumetrový Egert ležet bezvládně na hřišti. A kdoví, jak by to dopadlo, kdyby v tu chvíli nezasáhl Šumbera, jenž jako jeden z mála zachoval chladnu hlavu. "Hned jsem věděl, že může být zle. Mluvil jsem na něj, jenže vůbec nereagoval. Bezvládně tam ležel s protočenýma očima a chrčel. Nejsem zdravotník, ale napadlo mě vytáhnout mu jazyk," citoval slovenského záložníka Senice portál cas.sk.

Dost možná právě tímto činem zachránil spoluhráči život. "Věřím, že by to samé udělal lékař s masérem, kteří přibíhali. Ti mu pak zastavovali silné krvácení z čela, protože mu krev zalila i oči," poznamenal bývalý hráč Zbrojovky.Celá událost trochu připomněla nedávné mistrovství Evropy, v němž při utkání s Finy zkolaboval Dán Christian Eriksen. Jemu přímo na hřišti zachránil život parťák Simon Kjaer. Zdroj: cas.sk