eFotbal

Čísla občas nelžou: Kvintet největších favoritů na mistrovský triumf v Kataru

Čísla občas nelžou: Kvintet největších favoritů na mistrovský triumf v Kataru
Čísla občas nelžou: Kvintet největších favoritů na mistrovský triumf v KataruFlashscore
Od dalšího vrcholného turnaje náš dělí již jen necelý rok a fanoušci se nemohou dočkat jeho startu v druhé polovině letošního listopadu. Na mistrovství světa se již kvalifikovalo 13 týmů, ale dalších 19 míst je stále neobsazených. Už nyní se směle tipuje, kdo by mohl celý šampionát ovládnout a čísla se občas nemýlí. Mezi největšími adepty jsou zástupci z Evropy a Jižní Ameriky. Kdo by mohl tedy turnaj v Kataru vyhrát?
Reklama
Reklama
5) Španělsko

Možná nemají zlatou generaci jako před dvanácti lety, ale na loňském ME jasně ukázali, že se s nimi musí počítat. La Roja se probojovala až do semifinále a ovládla finále Ligy národů UEFA. Tým plný nenápadné individuální kvality by mohl zazářit při poměření sil s konkurencí z celého světa. V kvalifikacích obvykle neklopýtají a na vrcholných akcích se umí vybičovat k zajímavým výkonům. Někteří jsou plní zkušeností, jiní mají celé své kariéry ještě před sebou. Zajímavý mix by ale mohl zafungovat.

4) Argentina

Vítězové Copa America 2021 v kvalifikaci na MS v Kataru neokusili porážku. Ve třinácti zápasech jich osm vyhráli a v pěti případech remizovali. La Albiceleste jsou týmem plným hvězd a zvučných jmen typu Messi, Di María, Martínez, Dybala a mnoho dalších. Pro někdejší hvězdu Barcelony to může být navíc zřejmě poslední světový turnaj, na kterém se může ukázat a vyrovnat se tak svým krajanům typu Maradony. Soupiska vykazuje velkou kvalitu a sílu, ale bude záležet, jak si celá kabina sedne na šampionátu.

3) Anglie

Měli ovládnout loňské Euro, ale v domácím finále ve Wembley selhali. Ze zisku triumfu se nakonec radovala Itálie, ale potvrdilo se, že Anglie po dlouhých letech půstu vykazuje zajímavou generaci, která má šanci se zapsat do historie. Družina kouče Garetha Southgatea pojede do Kataru s ambicemi uspět a veřejnost očekává, že se minimálně dostane daleko. Tři lvi na posledním mistrovství světa v Rusku došli až do semifinále.

2) Brazílie

Na každé velké akci se s nimi musí počítat, v jejich zemi je fotbal jako náboženství. Kvalifikace na letošní MS jim nedělala problémy a své skupině jasně vévodí s výrazným náskokem na druhou Argentinu. Svěřenci kouče Titého zaznamenali ve třinácti zápasech 27 vstřelených branek a jen ve čtyřech případech inkasovali. Před čtyřmi lety v Rusku si Kanárci vylámali zoubky na Belgii, ale nyní je tým silnější a zkušenější. Hlavním lídrem bude Neymar, ale pozadu nezůstanou ani jména typu Vinicíus Jr., Raphinha, Casemiro, Fred či Fabinho. Fanoušci navíc doufají, že se v Aston Ville rozkouká Coutinho.

1) Francie

Nenechte se zmást selháním na Euru 2020, protože i tak má Francie papírově nejsilnější tým, který se do Kataru podívá. Les Blues disponuje velmi širokým kádrem a jeho klíčovým tvářím se letos daří. Potvrzuje to Benzema v Realu Madrid, Mbappé v PSG, ale je třeba počítat i s Griezmannem, Pogbou či Kantém. Takto bychom mohli pokračovat a neuvěřitelná kvalita je i na lavičce náhradníků, takže to vypadá, že největším soupeřem výběru ze země galského kohouta by mohl být opět on samotný.

Zdroj: sportskeeda.com