eFotbal

Cítím, jak město fotbalem žije, že to lidem není jedno. Nesestoupíme, uklidňuje teplickou obec Urbanec

Cítím, jak město fotbalem žije, že to lidem není jedno. Nesestoupíme, uklidňuje teplickou obec Urbanec
Cítím, jak město fotbalem žije, že to lidem není jedno. Nesestoupíme, uklidňuje teplickou obec UrbanecFlashscore
V poslední době se opět vrátil do základní sestavy Teplic Jakub Urbanec, který nyní hraje na nezvyklé pozici ve středu zálohy, kde operoval naposledy v dorostu.
Reklama
Reklama

Po výměně trenérů se přitom zdálo, že se bude muset smířit s lavičkou náhradníků. "Ono je to tím, že se nedařilo, tak nový trenér udělal změnu. Já to respektuji, hlavní bylo to, že se nám pak začalo dařit, sbírali jsme body. Jsem ale samozřejmě rád, že jsem se zase vrátil," ubezpečil na webu fkteplice.cz jednatřicetiletý fotbalista.

Jak ho uspokojilo konečné třinácté místo po základní části? "Je škoda, že teď, když je tabulka vyrovnaná, jsme nedosáhli na tu střední skupinu. Mohli jsme být v klidu. Bohužel nám nevyšel začátek, z něj nám body chyběly. Ale už s tím nic neuděláme, teď se musíme co nejlépe připravit na nadstavbu. Já věřím, že to zvládneme," burcoval kabinu na Stínadlech.

Pro "skláře" by mohla být výhodou skutečnost, že budou hrát hned třikrát před domácím publikem. "To je pravda, zrovna jsme se o tom s kluky v kabině bavili. Já věřím, že to zlomíme, že nám pomůžou diváci a že Pardubice a Zlín porazíme. Oběma máme co vracet. Je to pro nás hodně důležitý rozjezd nadstavby. Cílem je vyhnout se baráži," informoval bývalý hráč Viktorie Žižkov i Prostějova.

Jak je na tom mužstvo Zdenka Frťaly po psychické stránce? "Není to příjemné, určitě by bylo lepší hrát tu střední skupinu. Ale můžeme si za to sami, tak se z toho musíme sami vyhrabat a zvládnout to. Hrajeme za celé Teplice. Mně se tedy moc líbí, cítím, jak město fotbalem žije, že to lidem není jedno. Nesestoupíme!"

Jeho slova budou žlutomodrý poprvé dokazovat už v sobotu odpoledne proti předposledním Pardubicím.

Řepka pálí ostrými: Wiesner potvrzuje, že není obránce a Sadílek je maratónec typu Součka bez přínosu do výstavby hry