eFotbal

Čivič zná recept k postupu: Držet míč více vepředu a podnikat více brejků, ze kterých se budeme snažit dát gól

Čivič zná recept k postupu: Držet míč více vepředu a podnikat více brejků, ze kterých se budeme snažit dát gól
Čivič zná recept k postupu: Držet míč více vepředu a podnikat více brejků, ze kterých se budeme snažit dát gólFlashscore
Dvaatřiceti mezinárodními starty za Bosnu ošlehaný Eldar Čivič je českému publiku velmi dobře známý, za což mohou jeho angažmá ve Spartě, respektive na Slovácku.
Reklama
Reklama

Nyní se na zdejší půdu vrací s Ferencvárosem Budapešť a to je s jediným cílem, dotáhnout dobře rozehrané předkolo Ligy mistrů se Slavií a mistra Fortuna:ligy poslat "jen" do Evropské ligy.

"Ta léta, co jsem byl v Česku, ze mě udělala lepšího člověka. Moc rád vzpomínám na Slovácko a pak i na Spartu. Moc dobře si pamatuji i utkání se Slavií. Slavia od té doby vyměnila hodně hráčů. Ale za trenéra Trpišovského tu byli vždy všichni kvalitní, ať to byl kdokoli," uvedl na webu ceskatelevize.cz bek, jenž si v minulosti zahrál i za Spartak Trnava.

"Slavia pro mě vždy byla a stále je velkým rivalem. Hrál jsem necelých osm let v Česku, v posledních letech za Spartu. Takže se na zápas těším. Vím, že nás čeká těžká práce, protože v Edenu to byl vždy velký boj. Chceme vyhrát nebo uhrát takový výsledek, abychom postoupili dál," citoval web ČT Sport slova pětadvacetiletého zadáka.

Domácí výsledek 2:0 považuje za velmi dobrý. "Přivezli jsme si velmi dobrý výsledek. Víme ale, že nás Slavia hlavně v první půli hodně presovala. Rozebírali jsme si to s trenérem a ten nám říkal, jak odpovědět. Musíme se snažit více držet míč vepředu a podnikat více brejků, ze kterých se budeme snažit dát gól," přidal na portálu ceskatelevize.cz svěřenec trenéra Petera Stögera, jenž se v play-off o skupinu Champions League také ještě nevidí. "Máme dobrý výsledek, možná jsme před týdnem velice silný tým Slavie trochu překvapili. Nevstupovali jsme do dvojzápasu jako favorit, teď ale máme dobrou šanci na postup. Myslím, že je to 50 na 50. Vyhráli jsme předchozích pět zápasů kvalifikace, ale v Edenu nás čeká zatím nejdůležitější a zároveň nejtěžší utkání v sezoně."

Kadlec se v devětadvaceti letech pokusí o velký comeback. Ve Spartě a její rezervě to však nebude...

Zdroj: ceskatelevize.cz