eFotbal

Cizina? V Plzni převládl pragmatický přístup, ostatním týmům to ale žádnou výhodu nepřinese, míní Lička

Cizina? V Plzni převládl pragmatický přístup, ostatním týmům to ale žádnou výhodu nepřinese, míní Lička
Cizina? V Plzni převládl pragmatický přístup, ostatním týmům to ale žádnou výhodu nepřinese, míní LičkaFlashscore
V právě probíhající zimní přestávce se odebrala do zahraničí Slavia, Sparta, Slovácko i Baník Ostrava. Z kandidátů na titul zrušila přípravný kemp ve Španělsku pouze Plzeň.
Reklama
Reklama

Nebude to zásadní narušení přípravy? "Nejspíš se teď hráči Plzně nebudou dostávat každý den na vyhřívané hřiště, protože na hlavním stadionu asi nebudou trénovat stále," pronesl Verner Lička, jehož slova nabídl web ČT Sport.

"Je to brutální skok, i když umělky jsou dneska hodně kvalitní. Na umělém povrchu je to zkrátka jiný fotbal a po přípravě na umělce je nutné sehrát dvě tři utkání na vyhřívaném trávníku," podotkl na portálu ceskatelevize.cz sedmašedesátiletý šéf Unie českých fotbalových trenérů.

Podle bývalého generálního manažera Baníku mělo plzeňské vedení obavu z toho, kdyby musel první tým zůstat na Pyrenejském poloostrově v karanténě. "Když se někdo nakazí u nás, tak už víme, jak se to bude řešit. Ale kdyby pak třeba ve Španělsku nemohlo mužstvo trénovat, tak by to byl průšvih jako hrom. Takže si myslím, že v Plzni převládl pragmatický přístup," přidal na webu ceskatelevize.cz někdejší šéf Polonie Varšava, Górniku Zabrze či Wisly Graków, s níž získal před 17 lety polský titul.

Jak se dívá na možné zklamání hráčů, že přijdou o lepší klima? "Určitě jim to v Plzni vysvětlili. To si třeba zavoláte radu starších hráčů, řeknete jim, jak a proč jste se rozhodli a co na to říkají. Většinou to proběhne v klidu," doplnil exreprezentant Československa.

Pro nynější druhý tým Fortuna:ligy by výhradně domácí příprava neměla být problémem. "Ostatním týmům to žádnou výhodu nepřinese," zavěštil si na webu ceskatelevize.cz trojnásobný vítěz československé ligy z let 1976, 1980 a 1981.

Zdroj: ceskatelevize.cz