eFotbal

Člen výkonného výboru FAČR Neumann končí u futsalové reprezentace. Byl u skandálního večírku v Belmondu

Člen výkonného výboru FAČR Neumann končí u futsalové reprezentace. Byl u skandálního večírku v Belmondu
Člen výkonného výboru FAČR Neumann končí u futsalové reprezentace. Byl u skandálního večírku v BelmonduFlashscore
Trenér Tomáš Neumann se po 18 letech rozhodl skončit u české futsalové reprezentace. Kouč, který národní tým dovedl třikrát na MS a pětkrát na ME, na sebe nedávno upozornil i mimo futsal. Člen výkonného výboru Fotbalové asociace ČR byl před listopadovým závěrečným zápasem kvalifikace o Euro 2024 po boku trojice reprezentantů v olomouckém nočním klubu. Hráči Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta museli kvůli návštěvě diskotéky před duelem s Moldavskem opustit mužstvo.
Reklama
Reklama

Neumann se v prohlášení pro média tehdy obhajoval tím, že byl v podniku s dcerou a reprezentanty sám nabádal k odchodu na hotel. Odmítl, že by hráče doprovázel. Výkonný výbor následně vyzval futsalového trenéra, aby zvážil důsledky své přítomnosti v klubu. Neumann ale na prosincovém jednání uvedl, že nevidí důvod ke své rezignaci. Podle stanov ho může odvolat jedině valná hromada.

Není jasné, zda měla i tato kauza vliv na jeho současné rozhodnutí skončit u futsalové reprezentace. „Kvalifikací, kdy bychom nepostoupili a takzvaně se pod vámi houpe židle, bylo několik. Hráli jsme několikrát poslední zápasy. Věděli jsme, že když to nedopadne, tak to skončí. Ale tahle kvalifikace na to neměla vliv. Myslím, že nastal čas, abych své zkušenosti předával jinde," řekl Neumann v nahrávce pro média.

Poslední zápas odkoučuje ve středu v Plzni proti Slovinsku na závěr nepovedené kvalifikace o postup na mistrovství světa, což potvrdil i web futsal.cz. Už je jasné, že Češi nezvládli elitní fázi kvalifikace o šampionát v příštím roce a v konkurenci Španělska, Itálie a Slovinska obsadí poslední místo. V dosavadních pěti utkáních získali pouze jeden bod. Naposledy v pátek utrpěli debakl 1:7 ve Španělsku. Konkrétní plány po konci u českého mužstva neprozradil, naznačil, že zůstane u futsalu.

Sadílek by hříšníkům dveře nezavíral: Bereme se jako druhá rodina, jsou to výborní hráči se srdcem na správném místě