eFotbal

Co bude s Aubameyangem? V Chelsea se mu nelíbí, ve hře je návrat do Barcelony

Co bude s Aubameyangem? V Chelsea se mu nelíbí, ve hře je návrat do Barcelony
Co bude s Aubameyangem? V Chelsea se mu nelíbí, ve hře je návrat do BarcelonyFlashscore
Už po půl roce by se mohl gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang vrátit z Chelsea zpět do Barcelony. V Londýně podle španělského sportovního deníku Diario AS třiatřicetiletému bývalému hráči Arsenalu nebo Dortmundu nevyhovuje jeho pozice, kterou mu teď ještě ztížil příchod ofenzivního univerzála Joaa Felixe.
Reklama
Reklama

Aubameyang odešel do Barcelony jako volný hráč v lednu 2022, když se po několika úspěšných sezonách neshodl s trenérem Mikelem Artetou. V katalánském velkoklubu se brzy chytl, v lize nastřílel v 17 zápasech 11 gólů a dvěma trefami se podepsal i pod slavné vítězství Barcelony nad Realem 4:0 na jeho hřišti.

Dobrou pozici v Barceloně ale ztratil v nadcházejícím létě s příchodem Raphiny a Roberta Lewandowského. Proto putoval Aubameyang na přestup zpět do Londýna, místo Arsenalu ale do konkurenční Chelsea.

Tam se mu ale nedaří podle představ, naposledy v 19. kole Premier League proti Manchesteru City ho trenér Potter dokonce ve druhém poločase střídal, přestože jej na hřiště poslal až v průběhu první půle.

Podle španělských médií už Aubameyang mluvil s trenérem Barcelony Xavim, který by o něj stál, nejdřív se ale katalánský klub potřebuje zbavit Memphise Depaye nebo Francka Kessieho, aby neporušoval pravidla Finanční fair play.