eFotbal

Co bude s talentovaným Karabcem ze Sparty? Ve hře jsou prý čtyři varianty

Co bude s talentovaným Karabcem ze Sparty? Ve hře jsou prý čtyři varianty
Co bude s talentovaným Karabcem ze Sparty? Ve hře jsou prý čtyři variantyFlashscore
Devatenáctiletý talent AC Sparta Praha Adam Karabec přemýšlí, kde stráví příští sezonu. Na Letné o něj nadále stojí, nabídky má mít ale i z ciziny. Spekuluje se o zájmu opravdu zajímavých klubů.
Reklama
Reklama
Setrvání ve Spartě

Karabec může pokračovat na Letné, trenér Brian Priske s ním počítá a dostatek příležitostí mu dával už v uplynulém ročníku, kdy jej poměrně často stavěl i do základní sestavy. V závěru mladý záložník chytil opravdu dobrou formu. V příští sezoně se tak klidně může stát, že navzdory svému nízkému věku se hráč, jenž se představil i na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let v Rumunsku a Gruzii, stane jedním z klíčových mužů Priskeho sestavy.

Foto: AC Sparta Praha

Přestup do Galatasaraye

Pokud se ale Karabec rozhodne odejít, dveře bude mít určitě otevřené v Turecku. Dle tureckéího Fanatik o něj totiž slavný Galatasaray Istanbul, jenž jej měl zařadit mezi letní přestupové priority. 

Karabec by v Galatasarayi mohl případně nastupovat po boku takových es světového fotbalu, jako jsou Nicola Zaniolo, Lucas Torreira, Fernando Muslera nebo Dries Mertens. Vskutku jedno zvučné jméno vedle druhého.

Foto: AC Sparta Praha

Přestup do Fenerbahce

Galatasaray ovšem není jediným tureckým gigantem, jenž má o služby Adama Karabce stát. Dalším je Fenerbahce Istanbul, celek, který prý stojí také o dalšího člena reprezentační jednadvacítky, záložníka Filipa Kaloče z Baníku Ostrava. Je tak klidně možné, že se Karabec s Kaločem v příští sezoně sejdou v jednom týmu. Slavný celek myslí na budoucnost a pokukuje po celé řadě talentovaných fotbalistů, na nichž by mohl v příštích letech stavět.

Foto AC Sparta Praha

Přestup do Atalanty

Tak toto by byl velice zajímavý přestup. Karabec se totiž údajně měl dostat i na radar Atalanty Bergamo, účastníka italské Serie A, za nějž nastupují takoví fotbalisté, jako jsou Duván Zapata, Luis Muriel, Rasmus Höjlund či Merih Demiral. V Atalantě by se Karabec navíc mohl stát spoluhráčem jednadvacetiletého českého křídelníka Lukáše Vorlického, jenž se v poslední sezoně dokázal protlačit do A-týmu a objevil se na hřišti v několika utkáních Serie A.

Foto: AC Sparta Praha