eFotbal

Co stojí za dosavadní krasojízdou Táborska? Persona na lavičce, pevná obrana i zkušený kanonýr

Co stojí za dosavadní krasojízdou Táborska? Persona na lavičce, pevná obrana i zkušený kanonýr
Co stojí za dosavadní krasojízdou Táborska? Persona na lavičce, pevná obrana i zkušený kanonýrFlashscore
Před pátým kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bylo Táborsko na prvním místě. Jako jediný tým zapsalo stoprocentní úspěšnost a do šlágru s Jihlavou tak půjde v nejlepším možném rozpoložení. Jaké jsou faktory dosavadního úspěchu?
Reklama
Reklama
NEPROPUSTNÁ DEFENZIVA

Je to faktor, který bouchne do očí jako první. Čtyři zápasy a jediný inkasovaný gól? To je fantazie!

Byla to úchvatná série, která trvala až do 74. minuty čtvrtého zápasu. Jinými slovy, Táborsko 344 minut neinkasovalo. Postupně vynulovalo Kroměříž, rezervu Sparty, Chrudim a téměř i Brno. Nicméně byl to Jiří Texl, kdo tuto úctyhodnou sérii překazil.

I tak jde ale o jednoznačně největší přednost současného týmu. Abychom to celé dali do kontextu, tak druhý nejlepší počin v soutěži mají na kontě mužstva Vyškova a Líšeně. Nicméně, oba týmy inkasovaly hned pětkrát. 

Nejen dobrý systém a pevná obrana, ale také výborný gólman. Martin Pastornický podává výtečné výkony, které mu vysloužily i cenu pro hráče měsíce. Moc střel na něj sice nejde, ale zatím zlikvidoval skoro všechny. 

Zdroj: FC Silon Táborsko

PERSONA NA LAVIČCE

Loni to Táborsko zkoušelo koncepčně. Radoslav Kováč dostal prostor, aby si tým upekl ke svému obrazu. Ale nevyšlo to. Týmu se nedařilo a po vzájemné dohodě po pár kolech jižní Čechy opustil.

Na jeho křeslo si sedl zkušený Roman Nádvorník, který začal úřadovat. "Bylo to špatné, na podzim se tu zmiňoval sestup. V zimě přišlo osm nových hráčů. Na jaře se to začalo projevovat. Já jsem byl spokojený, protože druhá polovina jara byla z naší strany velmi dobrá. Chtěli bychom na to navázat,“ říkal trenér pro eFotbal.cz před začátkem sezony.

Po povedené přípravě došlo na jeho slova. Tým má hlavu a patu a systém, který někdejší trenér Příbrami či Karviné naordinoval, funguje. 

Není tak vůbec od věci dodat, že výsledky Táborska jsou z velké části i jeho zásluha. Tým v průběhu minulé sezony doladil, přivedl si hráče dle svých představ a jak můžeme vidět, funguje to.

Foto: FC Silon Táborsko

KANONÝR DjORDjIČ

Tahoun a král ofenzivy Táborska. Až ve třetím kole se v dresu Silonu radoval z gólu někdo jiný než on. Do ofenzivy je opravdu klíčovou postavou.

O třech bodech rozhodl proti Kroměříži i Spartě B a ve třetím kole pomohl skolit Chrudim dvěma góly. Až naposled ho dokázala pokrýt brněnská Zbrojovka. 

Jinak ale válí. Momentálně má na svědomí 60 % všech gólů svého týmu, což je obrovská porce. 

Konečně tak začíná prodávat zkušenosti, které v Česku nasbíral. Přišel sem už v zimě 2015, kdy ho ulovil Varnsdorf. Tam působil až do roku 2019, jedinou zastávku udělal právě v Táborsku. Pak si zkusil ligu v Liberci a Opavě, přišlo i angažmá v Bosně, nicméně pak se vrátil zpět do druhé ligy. 

V ročníku 2021/22 naznačil, co v něm je, když si v 29 utkáních připsal 15 branek. V minulé sezoně dal o čtyři branky méně, nicméně i tak se tedy dostal na dvojciferné číslo. A teď na formu navazuje. Ozve se ještě první liga?

Zdroj: FC Silon Táborsko

DOMÁCÍ TVRZ

I o tom se trenér Nádvorník pro eFotbal.cz zmínil. "Doma musíme panovat, brát všechny body,“ burcoval.

A děje se. Ještě menší návrat k poslednímu ročníku: Táborsko bylo v minulé sezoně čtvrtým nejlepším týmem doma, na svém stadionu padlo pouze dvakrát. Už delší dobu tedy jde o výraznou zbraň.

Nejinak tomu je nyní. Tři zápasy, tři výhry, skóre 4:1. Na jih Čech se prostě pro body nejezdí a nevypadá to, že by se na tom mělo cokoliv měnit. Ale pozor, už za týden přijede silný Vyškov.

Zdroj: FC Silon Táborsko