eFotbal

Co vše pověděl Vrba pár hodin před slavnostním domácím střetem s Celtikem Glasgow?

Co vše pověděl Vrba pár hodin před slavnostním domácím střetem s Celtikem Glasgow?
Co vše pověděl Vrba pár hodin před slavnostním domácím střetem s Celtikem Glasgow?Flashscore
Baník Ostrava, jehož čeká v nadcházejícím ligovém ročníku obhajoba páté pozice, sehraje za pár hodin přátelský zápas, jímž oslaví sto let od svého založení.
Reklama
Reklama

Soupeřem bude slezské značce z Bazalů skotský gigant Celtic Glasgow, který je v Ostravě od úterního dne a dorazil do ní ze svého tréninkového kempu v Rakousku.

Na něm nejprve rozložil Viktorii Vídeň poměrem 7:0 a následně remizoval 3:3 s Rapidem, s tím, že Baník bude jeho třetím letním protivníkem.

Soubor Pavla Vrby, který nebude kvůli zraněním v úplně nejsilnějším složení (chybí Svozil, Juroška, Smékal, Boula i Lischka), má před vlastním publikem co napravovat - před pár dny se totiž musel sklonit před Žilinou, jíž podlehl 1:3.

Byť dílčí oslavy probíhají v Ostravě po celý rok, konfrontace se skotským obrem bude jedním z vrcholů a dobře si to uvědomuje také realizační tým...

"Samozřejmě vnímáme, o jaké utkání jde a že dorazí plný stadion. Fanoušci se na zápas těší, my také, a uděláme maximum pro to, abychom je potěšili. Atmosféra bude skvělá. V tomto směru to utkání bude vrchol přípravy," nechal se slyšet Pavel Vrba.

Ten v úvodních třech týdnech přípravy kladl důraz zejména na sílu a kondici, na herní stránce se začíná pracovat až v poslední době a vše bude pokračovat na soustředění v Kielcích, kam se Baník odebere hned po nárazu na dvaapadesátinásobné šampiony skotské Premiership.

"Také jsou v nějaké fázi přípravy, těžko ale říct, jaké konkrétní záměry pro náš zápas budou mít. Kádr mají ale kvalitní a široký a pro nás to bude jednoznačně velice kvalitní prověrka před odjezdem na soustředění do Polska. Budeme chtít uhrát dobrý výsledek," slíbil příznivcům exsparťanský odborník, jehož slova vyšla na webu fcb.cz.

Filozofie nového kondičního kouče Sparty je docela jednoduchá. Vše je založeno na rychlosti, intenzitě a síle...

Zdroj. fcb.cz