eFotbal

Courtois se v nejbližší době do reprezentace nevrátí. Nedůvěřuju trenérovi! V týmu by nebyla přátelská atmosféra, připustil

Courtois se v nejbližší době do reprezentace nevrátí. Nedůvěřuju trenérovi! V týmu by nebyla přátelská atmosféra, připustil
Courtois se v nejbližší době do reprezentace nevrátí. Nedůvěřuju trenérovi! V týmu by nebyla přátelská atmosféra, připustilFlashscore
Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois oznámil, že pod současným trenérem Domenicem Tedescem nebude hrát za belgickou fotbalovou reprezentaci. Jeden z nejlepších světových gólmanů se dostal do konfliktu s německým trenérem italského původu už loni v červnu a od té doby se i vinou zranění v národním týmu neobjevil.
Reklama
Reklama

"Po událostech s koučem a po velkém rozmýšlení jsem se rozhodl, že se do belgické reprezentace pod jeho vedením nevrátím. Nezříkám se svého podílu na této situaci. Nicméně moje nedůvěra k němu by nepřispěla k udržení nezbytné přátelské atmosféry," uvedl na sociálních sítích dvaatřicetiletý Courtois, jenž za národní tým odchytal 102 zápasů.

KAPITÁN NĚMECKA GÜNDOGAN UKONČIL REPREZENTAČNÍ KARIÉRU, V NÁRODNÍM TÝMU DOCHYTAL I ŠVÝCAR SOMMER

S o šest let starším trenérem se Courtois dostal do sporu loni v červnu, kdy předčasně odjel z reprezentačního srazu. Při určování kapitána na kvalifikační zápasy podle svých slov od Tedesca necítil respekt.

Před startem sezony si pak Courtois poranil koleno, a i když se na jaře vrátil do branky Realu a vyhrál s ním Ligu mistrů, na mistrovství Evropy chyběl. Sám nicméně už v prosinci oznámil, že na Euru chytat nebude, což následně v dubnu potvrdil Tedesco.

Belgie na kontinentálním šampionátu nepotvrdila pozici jednoho z nejlepších evropských týmů posledních let a vypadla v osmifinále s Francií.

POSLEDNÍ MOHYKÁN S PODÍLEM NA TRIUMFU Z MS 2014 OZNÁMIL KONEC. NEUER UŽ DALŠÍ STARTY ZA NĚMECKO NEPŘIDÁ