eFotbal

Csaplár o kroku Slavie: Možná se na mě bude spousta trenérů zlobit, ale pro mě je tohle neakceptovatelné

Csaplár o kroku Slavie: Možná se na mě bude spousta trenérů zlobit, ale pro mě je tohle neakceptovatelné
Csaplár o kroku Slavie: Možná se na mě bude spousta trenérů zlobit, ale pro mě je tohle neakceptovatelnéFlashscore
Zatímco úřadující tuzemský šampion z vršovického Sinobo Stadium si odložení ligového klání se Sigmou před odvetou třetího předkola Ligy mistrů vymohl a prosadil, vicemistr z Letné o tom před vítězným soubojem s Karvinou uvažoval. Oboje považuje osmapadesátiletý odborník Josef Csaplár za nepřijatelné a s takovým myšlením se podle něj nikdy evropské špičce nemůžeme přiblížit.
Reklama
Reklama

"Slavii i Spartě přeju postup do Ligy mistrů. Ale odložit si zápas nebo o tom uvažovat, mi vůbec silné nepřijde. Argument, že jsou poháry, že hráči byli unavení, neberu. Pro mě Sparta je pojem. Historie, Liga mistrů, Pohár mistrů evropských zemí. Kvašňák, Jurkanin, Chovanec, Berger. Velké zápasy, emoce, vášeň. Mám z ní respekt. Stejně tak ze Slavie. Málokterý klub, což nyní platí i pro Slavii, má historickou finanční převahu nad zbytkem české ligy. Jestli myslím jako Sparta, spoustu věcí mi fanoušci, novináři, komentátoři odpustí. Ale my jako Sparta si nemůže dovolit odpustit nikdy nic. Protože chceme být nejlepší, chceme být v Lize mistrů. A teď hrála doma s Karvinou a bavila se o odložení? Pro Slavii tohle platí stejně," uvedl ve své glose pro portál sport.cz držitel tří trofejí ze dvou různých zemí.

A to by nebyl někdejší šéf Zlína, Příbrami, Liberce, Slavie či Žižkova, aby si nepomohl i zajímavými přirovnáními, čímž se tradičně oproti jiným koučům, kteří se mnohdy topí v příšerných klišé, odlišuje. "To je stejné, jako kdyby přišli lidé do divadla na představení, herci by jim jen odříkali text a argumentovali tím, že měli teď tři dny v řadě představení. Že jsou unavení. Nebo přijdete k lékaři a on vám sdělí, že má za sebou tři operace v sedmi dnech. Takže požádal vrátného, aby vás zašil on. Tohle přece nejde. Tady je zápas, a ten jako Sparta nebo jako Slavia musím odehrát nadoraz, od první do poslední minuty. Když to vezmu ad absurdum, tak bych je vyzval: Udělejte každý pátek tiskovku a dopředu řekněte, jestli budete hrát naplno nebo jestli vůbec. Aby fanoušci zůstali případně doma. Vzpomínám si na nedávný případ, kdy Manchester United hrál v neděli anglickou ligu a v úterý Ligu mistrů s Portem," přidal na sport.cz bývalý šéf Wisly Plock nebo Panioniosu Atény.

Ferencváros Budapešť si ovšem před cestou do Prahy odložil maďarskou ligu jakbysmet. "Na to je jednoduchá odpověď. Respektive otázka: Kam tedy chceme patřit, kdo je pro nás vzor? Možná se na mě bude spousta trenérů zlobit, ale pro mě je tohle prostě neakceptovatelné," uzavřel sportem.cz citovaný Csaplár.

Uvolněný Hložek: Na klubové scéně to určitě bude můj největší zápas, podobně to má i většina spoluhráčů

Zdroj: sport.cz